Sikkerhetshull i Dark Souls 3

Kunne ta full kontroll over PC-en

Nå er serverne midlertidig stengt.

FARLIG: I helga ble det avslørt et alvorlig sikkerhetshull i flerspillerdelen av Dark Souls 3 som tillot utenforstående å ta full kontroll over PC-en. Foto: Bandai Namco/FromSoftware
FARLIG: I helga ble det avslørt et alvorlig sikkerhetshull i flerspillerdelen av Dark Souls 3 som tillot utenforstående å ta full kontroll over PC-en. Foto: Bandai Namco/FromSoftware Vis mer
Publisert

Dark Souls-spillene, med høy vanskelighetsgrad og lite tilgivende spillmekanikk når man dør, har over mange år bygd en solid fanskare. Det neste spillet i serien, Elden Ring, kommer i februar og er ett av spillene flest gleder seg til i år.

I helga ble det avslørt at Dark Souls 3 har et kritisk sikkerhetshull som tillater utenforstående å ta full kontroll over PC-en, om du spiller på nett. For eksempel kan det da installeres virus, spionvare og andre uhumskheter.

Det er antatt at problemene også gjelder for øvrige spill i Dark Souls-serien.

I en direktesendt Twitch-sesjon opplevde brukeren The__Grim__Sleeper å bli offer for sikkerhetshullet, der spillinga plutselig ble avbrutt av en talemelding som kritiserte spillinga.

Ifølge The Verge har ikke hackeren gjort dette med onde hensikter, men for å rette fokus på sikkerhetshullet, som han tidligere har meldt inn til Dark Souls-utviklerne i FromSoftware, uten å få noe svar.

Det tok ikke mange timene før problemet var adressert av utgiver Bandai Namco. De svarte raskt i en Reddit-tråd om temaet, og valgte søndag å stenge Dark Souls-serverne for å undersøke problemene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer