TEST: Huawei MatePad Pro

Kunne vært ett av de beste

Ikke mange Android-nettbrett er bedre, men mangelen på Google-tjenester stikker kjepper i hjulene.

BRA, MEN: … mangelen på Google er en svakhet det ikke er lett å ignorere. Foto: Kirsti Østvang
BRA, MEN: … mangelen på Google er en svakhet det ikke er lett å ignorere. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Nettbrett er ikke like hett som for noen år tilbake. Inntoget av store mobilskjermer har ført til at folk heller bruker telefonene sine. Man oppgraderer heller ikke nettbrettet sitt like ofte som en mobil.

Så er det ikke til å stikke under stol at Apple har et godt grep om nettbrett-markedet. Nettbrett er nesten synonymt med iPad. Kjøper du en iPad, holder den i mange år. Apple legger mye ressurser i å utvikle iPadOS og app-utvalget er desidert best.

Satsingen på Android-nettbrett har vært noe laber i senere år, med få solide iPad-konkurrenter. Google virker ikke spesielt interessert i å utvikle Android for nettbrett. Men selskaper som Samsung og Huawei tilbyr heldigvis produkter for deg som vil ha et nettbrett som ikke er fra Apple. (Ja, selvfølgelig Microsoft også, men de er med Windows og er i praksis PC-er med avtagbart tastatur.)

Tidligere i år avduket kineserne MatePad Pro. Det regnes for å være Huaweis svar på iPad Pro, og kan brukes med både penn og tastatur.

Huawei sikter seg inn på premium-markedet med MatePad Pro. Anbefalt utsalgspris er 6999 kroner for Wi-Fi-utgaven og 7499 kroner for 4G-utgaven.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.