Kur mot støyende harddisk?

Publisert
Sist oppdatert

Hallo datadoktoren i DinSide!

Jeg har en PC med en 20 GB Maxtor harddisk. Den fungerer helt fint, men i det siste har den begynt å støye litt mer enn før. Det er en slags skjærende lyd, og etter litt søk på innsiden fant jeg ut at lyden kommer fra harddisken. Det lyder nesten som en sirkelsag når kabinett-lokket er av!

Spørsmålet er om dette går an å reparere? Er det et tegn på at harddisken er i ferd med å ryke?

Hilsen Tom-Erik

Datadoktoren svarer

Hei Tom-Erik,

Det du beskriver er det nok mange som opplever. En harddisk som begynner å dra på årene har en tendens å avgi ulyder, og spesielt den høyfrekvente "sagelyden" som du nevner. En harddisk er en mekanisk innretning med bevegelige deler, og dette er et slitasjetegn, helt klart. Men om harddisken din holder på å ryke er vel heller tvilsomt. Spørsmålet er om det ikke blir et så stort irritasjonsmoment at du er bedre tjent med å bytte den ut, kanskje i en større og raskere disk?

Prisene på harddisker er for tiden veldig lave, og du bør kunne få en 40 GB harddisk til 5-600 kroner. Husk også å sjekke hvor stor harddisk PCen din kan utstyres med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer