Kvalitet og konklusjon

Publisert
Sist oppdatert

Ytelsestester er en enkel ting, for vi snakker i så fall om målbare resultater. Målemetodene kan allid debatteres, men det er likevel noe som kan omsettes til tall og grafiske sammenligninger.

Det som derimot er mye vanskeligere å faktisk måle er bildekvaliteten. Siden vi for tiden ikke har noen metode å faktisk måle bildekvalitet, blir det en ren subjektiv opplevelse. Men vi vil likevel si at etter all testingen, og mye titting på HD-klipp, er det vanskelig å finne noe å direkte setter fingeren på. I det hele tatt er det meget lekkert det som kommer frem på skjermen i HD-kvalitet. En meget nøye granskning ville sikkert funnet forskjeller, men vi vil påstå at totalopplevelsen innen bildekvaliteten er tilnærmet lik for både Avivo og PureVideo. For de aller fleste begge kortene vi har testet være tilfredsstillende.

Likevel er det ikke til å komme fra at det er ATI som har en ledelse over sin rival når alt kommer til alt. Avivo yter ganske enkelt bedre enn PureVideo, og koster ikke minst mindre. Vedrørende PureVideo lurer vi egentlig på om programvaren behøves i det hele tatt, for noen forskjell å snakke om var det jo ikke å lett å måle eller se. Dette kan jo selvfølgelig godt ha noe med at vi måtte benytte oss av betadrivere for å få PureVideo til å fungere med H.264-akselerasjon, men uansett har nVidia noe igjen å bevise på dette punktet. Noe vi i så fall ikke tviler på at de vil gjøre når de får skikk på driverne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer