LaCie 52x CD-RW FireWire+USB 2.0

Hastigheten er ikke noe problem med denne brenneren, selv om den er ekstern. Men den var ikke like rask på alt.

Publisert
LaCie 52x CD-RW FireWire+USB 2.0
LaCie 52x CD-RW FireWire+USB 2.0

LaCie har mange løsninger for datalagring, og dette designet har vi sett tidligere. Den gang var det en harddisk i kabinettet, som også var en del kortere enn dette.

Men utførelsen og materialet er det samme, elegant og solid i støpt lettmetall.

Installasjon

Inne i det lekre kabinettet befinner det seg en 52x/24x/52x CD-RW-brenner fra LiteOn. Dette er den råeste spesifikasjonen vi har sett på noen brenner hittil, og det er vel tvilsomt om det kommer særlig raskere brennere.

Brenneren leveres i tre utgaver, med cc, med FireWire og en kombiutgave med begge deler. Det var denne modellen vi fikk til test.

Strømforsyningen er ekstern, med separat nettledning av barbermaskin-type.
Vi koblet først til USB 2.0 og brenneren kom opp med det samme, og var klar til bruk.
Så stoppet vi brenneren i Windows XP, koblet fra og koblet til FireWire.

Brenneren ble også gjenkjent denne gangen, men nå anbefalte Windows en omstart for at driverne skulle lastes inn korrekt.

Dette skjedde bare første gangen vi byttet grensesnitt, de andre gangene dukket det ikke opp noen meldinger.

Ytelse

På skriving av CD-R er dette den raskeste brenneren vi har testet. Den brukte bare 2 minutter og 23 sekunder på vår testimage.

Som leser var den heller ikke snau, og kom opp i hele 7447 KB/sekund på slutten, og gjennomsnittshastigheten lå på over 30x.

Ripping var også imponerende, med beskjedne 2 minutter og 11 sekunder på vår musikkCD.

Derimot levde ikke håndteringen av CD-RW helt opp til spesifikasjonene, med hele 4 minutter og 54 sekunder. Her var Plextor minuttet raskere, og Yamaha bare så vidt etter Plextor.

Konklusjon

LaCie har en elegant, solid og stillegående brenner, med ytelse i den aller øverste klassen.
At den er tilgjengelig med både USB 2.0 og FireWire er et pluss, men det koster noen hundrelapper med enn modellene med bare ett grensesnitt.

Vi testet selvsagt forskjellen mellom USB 2.0 og FireWire, og faktisk var USB2 gjennomgående et hår raskere. Vi snakker om forskjeller i størrelsesorden et sekund eller tre, men det var konsistent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer