LaCie lanserer harddisk på 1,6 terabyte

Begynner disken din å bli full sier du? Nå kan du få en ekstern harddisk på hele 1,6 terabyte. Men spesielt billig er den ikke...

Publisert
Sist oppdatert

LaCie vil i løpet av sommeren komme på markedet med en ekstern harddisk, Bigger Disk Extreme, som har en lagringskapasitet på 1,6 terabytes. Lagringsenheten skal ifølge selskapet også være opptil 50 prosent raskere enn førstegenerasjons FireWire 800-enheter.

Egentlig fire disker

Lagringsenheten, som selvfølgelig består flere mindre harddisker internt, har en innebygd RAID 0-konfigurasjon som over korte perioder kan levere opptil 85 MB med data i sekundet.

Rotasjonshastigheten til de enkelte harddiskene er på 7200 rpm. Hver av de fire harddiskene er utstyrt med 8 MB cacheminne.

Enheten er utstyrt med vifte og en fot, slik at den kan stå på høykant på for eksempel et skrivebord. Braketter for rackmontering er tilleggsutstyr.

Stiv pris

Bigger Disk Extreme kan benyttes sammen med Mac OS 9.x og nyere, samt Windows 2000 og XP. Den leveres med FireWire 800-kabel (9:9-pinner), FireWire 400-kabel (6:6-pinner) og iLink/DV-kabel (6:4-pinner). Enheten veier 5 kg og har en veiledende pris på 15.995 kroner + mva.

Og hvis du synes det er dyrt, og kan klare deg med litt mindre plass, finnes diskløsningen også i 1 terabyte-versjon. Denne koster "bare" 7.995 kroner + mva.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer