Lær deg touch - effektivt og helt gratis

Det er aldri for sent. Her ser du hvordan du kommer i gang.

SMARTE TRIKS: Følger du våre tips, vil du snart kunne skrive mye raskere på tastaturet. Foto: KIRSTI ØSTVANG
SMARTE TRIKS: Følger du våre tips, vil du snart kunne skrive mye raskere på tastaturet. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et godt tips til deg som ønsker å jobbe effektivt i den digitale hverdagen, er å lære deg å beherske touch-metoden når du bruker PC-tastaturet. Dette er noe vi har poengtert her på Dinside en rekke ganger tidligere, blant annet i denne kommentaren:

Skolen glemmer det viktigste faget.

Lærer du deg å skrive uten å kikke på fingrene, kan du konsentrere deg om å se på skjermen i stedet. Dermed unngår du feil i langt større grad, for ikke å snakke om hvor mye raskere det går å skrive dersom du benytter 10 fingre i stedet for én eller to. Det kan være vanskelig å konvertere fra én og tofingermetoden, spesielt hvis du har brukt tastaturet slik i årevis, men det er aldri for sent!

Et annet poeng er at bruken av to fingre kan gi større belastning for skjelett og muskler, spesielt hvis du skriver mye, siden dette medfører større håndbevegelser og gjerne en litt anspent sittestilling.

Les også: Er dette fremtidens tastatur?

Dette må du vite

Før du går i gang med skrivetreningen er det viktig å vite litt om bakgrunnen for touchmetoden. Metoden går altså ut på at du plasserer pekefingrene på F og J-tastene på tastaturet, og de andre fingrene (med unntak av tommeltottene) i en horisontal linje slik at totalt åtte taster dekkes. Tommeltottene vil da automatisk hvile på mellomromstasten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer