Lærernes farligste våpen

Nå blir du nødt til å skrive stilene selv.

Nå kan læreren finne ut om du har skrevet stilen eller ikke. Foto: Flickr-bruker ccarlstead, Creative Commons
Nå kan læreren finne ut om du har skrevet stilen eller ikke. Foto: Flickr-bruker ccarlstead, Creative Commons Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Visste du at over 90% av all epost som sendes er spam?

Heldigvis slipper de fleste av oss unna langt billigere, fordi epostserveren har et innebygd spamfilter som tar bort det aller meste.

De fleste spamfiltre trenes opp med tiden. Hver innkommende epost analyseres for deretter å bli klassifisert som spam eller "ekte", der den slipper igjennom i det siste tilfellet. Kriteriene er flere - forekomster av enkelte ord (Viagra er en klassiker), avsenderadresse, setningsoppbygging, tegnsetting etc. er alle kriterier som blir lagt til grunn, i hvert fall blant de markedsledende spamfilterne.

Slik slipper du spam

Tjenesten uClassify lar deg klassifisere tekst. Ved å trene opp denne tjenesten kan du etter hvert med stor nøyaktighet avsløre egenskaper ved teksten du mater inn.

Dette lar seg selvsagt forklare mye bedre med et eksempel:

Har Bjørn Eirik eller Pål Joakim skrevet teksten?

Vi bestemte oss for å prøve tjenesten på en enkel måte - ved å trene den med fem artikler fra undertegnede og fem fra Bjørn Eirik (DinSides dataredaktør), ville vi se i hvilken grad uClassify klarte å gjette riktig når vi gav den artikkel der vi ikke angav hvem som hadde skrevet den.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer