Lafayette MediaReady 4000: Endelig alt-i-ett

Produktet er det nærmeste du foreløpig kommer en sammensmelting av datamaskinen og AV-utstyr. Selvfølgelig er alt oppgraderbart.

Publisert
Sist oppdatert

Flere og flere ønsker tilgang til PC-funksjoner fra sofakroken. Enkelte velger til og med å bygge seg en PC nr 2 og kobler den til TVen, og Microsofts Media Center-konsept har også funnet veien til enkelte hjem. Men det var først under årets CES-messe i Las Vegas at PC-bransjen virkelig viste at de har fått øynene opp for behovet.

Løsningene som har vært tilgjengelig så langt har på den annen side ikke vært uten kompromisser. Dette har San Diego-firmaet VWB (Video Without Boundaries) tenkt å forandre på. Deres produkt Lafayette MediaReady 4000 ble faktisk et av de mest populære objektene under årets CES - og er blant produktene som er blitt nominert til prisen "Best of CES" i år.

Lafayette MediaReady 4000: Endelig alt-i-ett
Midt i mellom eller begge deler?

Produktet skiller seg ikke særlig ut fra en standard Hifi-komponent rent designmessig, men på innsiden sitter en fullblods PC (VIA EPIA M10000 Mini-ITX hovedkort og VIA prosessor) - og en 20 GB 2,5" harddisk. Både i front og bak sitter dessuten både USB-porter, Firewire-port, parallellport, ethernet-port, seriellport og PS/2-porter, sistnevnte for tilkobling av tastatur og mus - om du ikke skulle ønske å benytte den trådløse løsningen som leveres med enheten.

Lafayette MediaReady 4000: Endelig alt-i-ettMediaReady 4000 er naturligvis Linux-basert, og alle funksjoner styres ved hjelp av åpen kildekode-programvare. Det morsomme er at den kan oppgraderes til å takle nye medieformater og nye funksjoner etter hvert - noe som allerede er blitt vanlig på mange DVD-spillere.

Her er de viktigste funksjonene:

  • Mediajukebox med muligheten for ripping av CD/film til den interne harddisken
  • DVD-spiller med progressive scan
  • Full nettverksfunksjonalitet
  • Full internettfunksjonalitet med bl a epost og nettsurfing
  • Streaming og nedlasting av musikk og video fra LAN og Internett
  • Fotoalbum
  • Bilde-i-bilde funksjon
  • Spill & Karaoke-funksjon
MediaReady 4000 blir levert med trådløst tastatur og fjernkontroll, og ventes i butikkene allerede i løpet av dette kvartalet, i følge en av våre kilder, CDfreaks.com. Vi har sett den annonsert til 399 amerikanske dollar, eller rundt 2.700 kroner etter dagens kurs. Allerede nå går det rykter om at det kommer en oppgradert versjon mot slutten av året med innebygd DVD-brenner og mulighet til å fungere som kabel/satellittuner.

Vårt tips er at vi kommer til å se mange slike produkter i løpet av 2004.

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer