Lag din egen Facebook-avatar

Facebook lanserer alternativ til Snapchats Bitmoji.

PERSONLIG EMOJI: Nå kommer du til å se mer av dette på Facebook. Foto: Kirsti Østvang
PERSONLIG EMOJI: Nå kommer du til å se mer av dette på Facebook. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Personlige avatarer har lenge vært populært i spillverden, og har i senere år funnet veien til sosiale medier, med «Bitmoji» i Snapchat som den kanskje mest kjente. Apple har lansert sine egne personlige emojier kalt «Animoji», mens Samsung har noe som kalles AR «Emoji». Google har sine «Minier».

Nå har Facebook begynt å rulle ut sitt alternativ kalt Avatars.

Ifølge TechCrunch ble Facebook Avatars visstnok først introdusert i fjor, med gradvis utrulling i Australia, New Zealand, Europa, Canada og sist ut, USA.

Med Facebook Avatars kan du lage en miniversjon av deg som du kan bruke i stories, kommentarer og i Facebook Messenger. Det vil etter hvert også bli mulig å bruke avatar-etikettene i innlegg med bakgrunner.

Slik lager du din avatar

Du lager din egen avatar ved å gå til Facebook eller Messenger, gå til et kommentarfelt og trykk på smilefjes-knappen. Da vil du mest sannsynlig få opp et skjermbilde som det under hvor du kan gå i gang med å lage avataren din.

Lag din egen Facebook-avatar

Du kan tilpasse ting som ansikt, frisyre og klær. Skulle du angre i ettertid, er det bare å gå tilbake og redigere den igjen.

Når du skal bruke en såkalt avataretikett, gjør du bare det samme ved å gå til kommentarfeltet og trykke på smilefjes-knappen, og så velge en passende avatar.

Både Apples iPhone X og Samsungs Galaxy S9 har nå animerte 3D-emojier som følger fjeset ditt. Men hvor bra fungerer de i praksis? Og hvilken er best? Vi tar på oss bæsjemaska for å sjekke! Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer