Lag din egen Linux-minneplugg

Veldig enkel løsning.

Kjøre Linux uten å installere noe som helst på harddisken? Javisst. Nå kan også endringer lagres, takket være UNetbootin og oppstartbare minneplugger.
Kjøre Linux uten å installere noe som helst på harddisken? Javisst. Nå kan også endringer lagres, takket være UNetbootin og oppstartbare minneplugger. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

CD-er og DVD-er er billige medier, men ikke alltid like praktiske. Da er det enklere med USB-minneplugger, som stadig får større kapasitet og blir billigere og billigere i innkjøp.

At nye datamaskiner oftere og oftere kommer uten optisk drev overhodet, er jo også med på drive utviklingen bort fra brenning over til vanlig ekstern lagring.

Minneplugger kan også gjøres oppstartbare, akkurat som CD-er og DVD-er. Det betyr at datamaskinen leter etter operativsystemet på minnepluggen istedenfor harddisken når den starter opp, og det blir spesielt spennende når det stadig dukker opp nye operativsystemer som kan kjøres direkte, uten å være installert på harddisken. De fleste av dem er Linux-basert.

Les også: Så enkelt installerer du Linux

Raskere, stillere...

Normalt er disse operativsystemene laget for å bli kjørt fra CD eller DVD. Den største ulempen med en slik løsning er at platene er Read Only, så eventuelle personlige innstillinger du måtte foreta vil bli borte neste gang maskinen startes på nytt. Slik er det ikke med minneplugger. Dessuten støyer de ikke, og er ofte langt raskere enn platealternativene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer