Blob Opera

Lag din egen opera

Artig påfunn fra Google.

WOW: Alt du trenger å gjøre er å dra en av figurene opp, ned, til venstre eller høyre, og så synger de andre samstemt. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
WOW: Alt du trenger å gjøre er å dra en av figurene opp, ned, til venstre eller høyre, og så synger de andre samstemt. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Med årene har man fått svært mange gode hjelpemidler med tanke på å lage musikk, og enkelte verktøy er så enkle at hvem som helst kan bruke dem.

I den kategorien finner vi definitivt Googles siste eksperiment, Blob Opera. Tjenesten laget av David Li i samarbeid med Google Arts & Culture, og er basert på maskinlæring, der man har matet algoritmen med 16 timer med operasang fra fire artister. Det er ikke deres stemmer du hører, men maskinens tolkning av stemmene.

Etter å ha gått igjennom den kjappe opplæringen, kan du komponere musikken selv. Du drar ganske enkelt i en av «blobene», så vil alle med dypere stemme enn den du drar i (altså alle til høyre for den du drar i) automatisk synge i harmoni. Du justerer tonen ved å dra opp og ned, og vokalen de synger (a-e-i-o-u) ved å dra til høyre og venstre.

Synes du det låter bra, kan du velge å spille inn sesjonen og dele med andre.

Artig!

Prøv selv her: Blob Opera

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer