Lag din egen sky på minuttet

Del filer og strøm musikk eller film.

DETTE ER TONIDO: Med gratis-tjenesten Tonido er det din egen hjemmemaskin som er sky-tjenesten. Det betyr at du kan dele så mye du vil. Strømming av musikk og film er innebygget, og enkelt i bruk. Foto: TONIDO
DETTE ER TONIDO: Med gratis-tjenesten Tonido er det din egen hjemmemaskin som er sky-tjenesten. Det betyr at du kan dele så mye du vil. Strømming av musikk og film er innebygget, og enkelt i bruk. Foto: TONIDO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med Tonido er det kjempelett å nå filene på maskinen din, og lar du PC-en din stå på, kan du også strømme alt av innholdet direkte til nettbrettet eller mobilen, eller til laptopen om du er på farten.

Lett å sette opp

Det geniale med Tonido er at det er så utrolig lett å sette opp. Det eneste du gjør på PC-en som serverer filene, er å installere et lite program som kjører i bakgrunnen.

Tonido-programvaren finnes til Windows, Mac og Linux.

Når programmet er installert, henter du innholdet du har delt fra maskinen direkte i nettleseren, eller på mobilen eller nettbrettet via en rekke Tonido-apper (iPhone, iPad, Android, Windows Phone, BlackBerry og BlackBerry PlayBook).

DU FINNER DET MESTE HER: Når du har installert Tonido på en Windows-maskin, finner du det lille programmet nede ved klokka. Dette er innstillingene du har kjapp tilgang til. Legg merke til at du enkelt henter frem synkroniseringsmappen herfra. Foto: TROND BIE
DU FINNER DET MESTE HER: Når du har installert Tonido på en Windows-maskin, finner du det lille programmet nede ved klokka. Dette er innstillingene du har kjapp tilgang til. Legg merke til at du enkelt henter frem synkroniseringsmappen herfra. Foto: TROND BIE Vis mer


Du kan laste ned enkeltfiler (det er ingen begrensninger på filstørrelse), se bilder, og strømme film og musikk med den innebygde mediaspilleren.

Slik kommer du i gang

PÅLOGGING PÅ MOBIL-APPEN: Dette møter deg når du logger på appen for første gang. Du taster inne akkurat det samme som du gjør i påloggingsvinduet i nettleseren. Foto: TROND BIE
PÅLOGGING PÅ MOBIL-APPEN: Dette møter deg når du logger på appen for første gang. Du taster inne akkurat det samme som du gjør i påloggingsvinduet i nettleseren. Foto: TROND BIE Vis merDet viktigste du gjør når du oppretter en gratis Tonido-konto, er å velge en adresse til innholdet ditt.

For å unngå snoking anbefales det ikke å bruke ditt hele navn. Det beste er et kallenavn eller navnet på maskinen hjemme.

Du kan ikke velge deg et nytt i etterkant, så pass på at du finner et du kan leve med. Innholdet vil alltid være tilgjengelig på dinadresse.tonidoid.com.

Etter at dette er gjort velger du hvilken mapper du ønsker å dele med enhetene dine. Dette gjøres typisk ved første gangs oppsett.

ENKEL TILGANG TIL EGEN MUSIKK: Slik ser filbehandleren og musikk-spilleren ut på iPhone. Foto: TONIDO
ENKEL TILGANG TIL EGEN MUSIKK: Slik ser filbehandleren og musikk-spilleren ut på iPhone. Foto: TONIDO Vis mer


Automatisk synkronisering

Akkurat som Dropbox og lignende tjenester støtter Tonido automatisk synkronisering av filene dine. Men i motsetning til hva du deler manuelt fra din egen datamaskin, så har akkurat denne funksjonen et tak på maks to gigabyte.

Vil du ha plass til å synkronisere mer enn det, må du altså betale. For tiden koster det for eksempel cirka 200 kroner i året for å kunne synkronisere inntil 100GB.

Synkroniseringen fungerer på følgende måte:

I Windows lager programmet automatisk en mappe (som du selv kan endre i etterkant).

Alle filer du plasserer her, synkroniseres så automatisk med alle de andre enhetene som bruker tjenesten.

Nettet ditt bestemmer hastigheten

DETTE ER TONIDO I NETTLESEREN: Herfra har du tilgang til alle de delte mappene dine uansett hvilken enhet du bruker, eller hvor i verden du befinner deg. Mobil-appen har samme gresnsesnitt, men støtter også automatisk opplasting av bilder du tar med mobilen. Foto: TROND BIE
DETTE ER TONIDO I NETTLESEREN: Herfra har du tilgang til alle de delte mappene dine uansett hvilken enhet du bruker, eller hvor i verden du befinner deg. Mobil-appen har samme gresnsesnitt, men støtter også automatisk opplasting av bilder du tar med mobilen. Foto: TROND BIE Vis mer
STRØM MUSIKK: Trykk deg inn på ønsket musikkmappe, og strøm musikken på sekundet. Tonido har nemlig innebygget musikkspiller- Foto: TROND BIE
STRØM MUSIKK: Trykk deg inn på ønsket musikkmappe, og strøm musikken på sekundet. Tonido har nemlig innebygget musikkspiller- Foto: TROND BIE Vis mer
Tonido er en fin og enkel løsning, men pass på at du har kjapp båndbredde om du ønsker å laste ned store filer.

Siden opplastingshastigheten for mange er ganske dårlige i dette landet (spesielt de med ADSL-linjer), er nok tjenester som Google Drive, Dropbox eller Microsofts OneDrive og spesielt norske Jottacloud (siden serverne er i Norge) et kjappere og bedre alternativ for de største filene.

Les også: Dette koster nettlagringen

Finner innholdet for deg

Det kule med Tonido er du veldig enkelt kan bruke den som mediaserver.

Dermed kan du strømme film, musikk og se bilder uten å måtte bla manuelt i alle mappene du har på maskinen din hjemme.

Tonido katalogiserer innholdet for deg, men du bestemmer selv i hvilke mapper det skal søkes etter film, musikk eller bilder.

Smart er det at også den har en innebygget galleri, film- og musikk-spiller

På den måten blir det såre enkelt å strømme innholdet uten noe mer dilldall og installasjoner.

I nettleseren på en PC kan det være problematisk å spille av .avi-filer. Tonido kan konvertere slike filer for deg, men de anbefaler at du laster ned VLC for bredere format-støtte. Du finner mer informasjon om dette hos Tonido.

Du kan også enkelt lage musikkspillelister manuelt. Gå til mappen med musikk du ønsker å spille av, og velg å spille av alle låtene i mappen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer