Lag din egen SSD

SSD regnes som harddiskens etterfølger. Nå kan du lage din egen, ved hjelp av vanlige minnekort.

Publisert
Sist oppdatert

En SSD (Solid State Drive) er, i motsetning til platebaserte harddisker, helt uten bevegelige deler. Den kan best sammenlignes med flash-minne som brukes i kameraer, mobiler osv.

Fordelen med SSD kontra harddisker er mange. For det første utvikler de langt mindre varme, mindre strøm, er lydløse, tåler langt mer, og byr på langt bedre søkehastighet. Ulempene har så langt først og fremst vært høye priser og lave kapasiteter, noe som gjør at SSD fortsatt er et stykke unna å være "mainstream" i forbrukermarkedet.

Mer om harddiskens etterfølger

Rimelig variant

Sharkoon er en stor produsent av tilleggstutstyr til PCer, og nylig annonserte de et produkt som bør være interressant for alle som er nysgjerrige på SSD-ens fordeler, men som synes det er for dyrt å erstatte harddisken i den bærbare PCen ennå.

Flexi-Drive S2S heter produktet, og er i praksis en "selvbygger-variant" av en SSD. Her kan du nemlig putte inn seks stk minnekort av typen SDHC, og den samlede kapasiteten blir dermed diskens kapasitet.

Produktet har en utforming som en vanlig 2,5" harddisk som sitter i bærbare PCer (70 x 100 x 9 mm), og med vanlig SATA-tilkobling skulle det dermed være enkelt å erstatte den gamle disken. Ingen drivere eller programvare skal være nødvendig, hevder Multicom, som selger produktet i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer