Lag dine egne hurtigtaster

Hurtigtastene som er innebygget i Windows 95/98/NT er hendige til mange oppgaver, men du kan også lage hurtigtaster som starter programmene du har installert på maskinen din. Her er fremgangsmåten.

Lag dine egne hurtigtaster

I denne artikkelen vil du først finne en beskrivelse av prinsippene for å lage egne hurtigtaster. Deretter finner du et detaljer eksempel som viser hvordan du lager en hurtigtast for Netscape Navigator.

Når du skal legge inn en hurtigtast til et program, må du først lokalisere objektet, som enten er en snarvei til programmet eller selve programfilen (med etternavnet exe eller com). Du kan bruke Min datamaskin, Windows Utforsker eller Søk for å lokalisere programfilen som du ønsker å lage en hurtigtast for. Det er ikke alle programmer som støtter hurtigtaster direkte. Da kan du lage deg en snarvei på skrivebordet som du kan lage en hurtigtast for. En snarvei lager du ved å høyre-dra et objekt og velge "Lag snarvei(er) her" fra hurtigmenyen som dukker opp når du slipper den høyre museknappen.

Når du har funnet snarveien eller programfilen, kan du høyreklikke på objektet og velge Egenskaper. I dialogboksen som dukker opp, klikker du på fliken Program eller Snarvei. Der vil du se et felt som er merket Hurtigtast. Alle egendefinerte hurtigtaster har formatet Ctrl+Alt+. Dvs. at du holder Ctrl- og Alt-tastene nede mens du trykker på en selvvalgt tast. Unntak eksisterer for funksjonstastene (F1-F12).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.