Coronaviruset:

Lag en egen «vask hendene»-plakat

… med sangteksten du ønsker.

VELG SANG, LAG PLAKAT: Denne artige tjenesten lar deg lage instruksjoner for å vaske hender med valgfri sangtekst. Og ja, du ble akkurat rickrollet. Foto: Pål Joakim Pollen
VELG SANG, LAG PLAKAT: Denne artige tjenesten lar deg lage instruksjoner for å vaske hender med valgfri sangtekst. Og ja, du ble akkurat rickrollet. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Sjelden har det vært mer fokus på å vaske hendene skikkelig, for der er det mange som slurver.

En undersøkelse fra 2013 viste at gjennomsnittspersonen bare vasket hendene i 6 sekunder, mens anbefalt lengde på håndvasken er faktisk er 30-40 sekunder.

Her ser det med andre ord ut til at folk trenger veiledning.

Det synes sannsynligvis den britiske utvikleren William Gibson også. 17-åringen har nemlig laget en litt artig tjeneste han har kalt «Wash your lyrics».

Her kan du rett og slett lage en «vask hendene»-plakat, der hvert punkt i oppskriften er tekstet med en strofe fra sangen du velger. Du må angi både sangnavn og artist, og så søker tjenesten etter sangteksten og klistrer på ei linje på hvert bilde.

Her har vi laget en variant med Rick Astleys udødelige Never gonna give you up:

Lag en egen «vask hendene»-plakat

Og her en med Knutsen og Ludvigsens Dum og deilig:

Lag en egen «vask hendene»-plakat

Det er selvsagt ikke sikkert at sangteksten du velger gjør at håndvasken varer i 30-40 sekunder, så der må du nesten prøve deg frem. Og det kommer dessuten an på hvor raskt teksten synges.

Tjenesten lar deg også lage tilsvarende plakat for å rense hendene med Antibac.

Når plakaten er generert, kan du laste den ned som et bilde, som du så kan skrive ut om du vil. Ideelt sett skulle vi gjerne ha hatt en pdf-fil her, for bildet blir litt «pikselert» om du blåser det opp i for stor størrelse.

Alternativt kan du også velge «custom» og skrive inn din egen tekst.

Tjenesten finner du altså på washyourlyrics.com.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer