Lag en oppstartbar USB-plugg

Enklere og raskere enn noen gang!

ENKELT: Ønsker du å bytte ut installasjons-DVD-en til Windows med en minneplugg? Det er svært enkelt med dette gratisverktøyet. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
ENKELT: Ønsker du å bytte ut installasjons-DVD-en til Windows med en minneplugg? Det er svært enkelt med dette gratisverktøyet. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kan være mange årsaker til at du ønsker å lage en oppstartbar USB-minneplugg.

Færre og færre har optisk drev på PC-ene sine, og skal du for eksempel installere et operativsystem, kan det være svært hendig å foreta installasjonen fra USB.

Dagens lille gratisprogram gjør dette enklere enn noen gang før.

Programmet vi snakker om har fått navnet Rufus. I sin enkleste form dreier det seg om et program som kan formatere harddisker, minnekort og minneplugger.

Men et slikt program finnes jo allerede i Windows, vil du kanskje innvende - og det er korrekt. Det er bare at Rufus kan så mye, mye mer.

Les også: Unngå å installere unødvendige programmer med dette verktøyet

Start PC-en fra USB

Det viktigste har vi vært inne på allerede: Kopiere oppstartsfiler til mediet slik at du kan starte PC-en fra det, istedenfor fra harddisk/SSD eller CD/DVD. Støtte for FreeDOS ligger innebygd, og gir deg kommandolinjetilgang til PC-en.

Ønsker du noe mer spennende, er det bare å peke til ISO-speilbildefilen som du ønsker skal overføres. Det kan for eksempel være Windows 10, Ubuntu eller Linux Mint - svært mange forskjellige operativsystemer støttes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer