Lag en privat ønskeliste med Google Docs

Så kan hele familien enkelt se hva du ønsker deg til jul.

ØNSKELISTE I SKYEN: Kjære nissen, hvis du lurer på hva jeg ønsker meg i år, vil jeg gjerne dele dette Google-dokumentet med deg. Send meg epostadressen din, er du snill. Foto: COLOURBOX/KIRSTI ØSTVANG
ØNSKELISTE I SKYEN: Kjære nissen, hvis du lurer på hva jeg ønsker meg i år, vil jeg gjerne dele dette Google-dokumentet med deg. Send meg epostadressen din, er du snill. Foto: COLOURBOX/KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I disse dager er det mange som får spørsmål om å sette opp en ønskeliste til jul.

Det er mange måter å gjøre det på, min personlige favoritt er å bruke Googles nettbaserte kontorapplikasjoner, Google Docs.

Da slipper jeg å måtte sende ut ønskene til familier og venner ved hver eneste anledning, og så kan jeg også legge til nye ønsker hele tiden, slik at den alltid er oppdatert.

Slik går du frem

Gå til docs.google.com i nettleseren og opprett et nytt dokument. Jeg bruker selv regneark, men du kan like gjerne opprette et vanlig tekstdokument.

Velger du regneark, kan du opprette felter for hva du ønsker deg, pris, hvor det kan kjøpes, URL og eventuelt annen viktig informasjon.

Når du er ferdig med å sette opp listen, deler du regnearket med de som måtte ha behov for å vite ønskene dine.

PS: Mottakerne må ikke ha Google-konto for å få tilgang. Du kan endre delingsinnstillinger fra "Privat" til "Alle med linken", så holder det å sende adressen du får opp i feltet "Link for deling" - som du ser under.

Så kan du naturligvis bare fjerne ønskene etter hvert som du får den, og fortsette å bruken samme ønskelisten til bursdager og andre merkedager.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer