Lag en virtuell DVD

Lei av å putte i platen hver gang du skal kjøre favorittspillet ditt? Hvorfor ikke lage en virtuell kopi på harddisken?

Publisert
Sist oppdatert

Det finnes en rekke programmer som lar deg lage såkalte virtuelle CD/DVD-stasjoner. Disse stasjonene vises i Utforsker som hvilken som helst fysisk stasjon, med egen stasjonsbokstav. Det er bare at disse stasjonene ikke er i stand til å lese fysiske plater, kun speilbilder av dem.

Forvirret? Her er et eksempel som kanskje gjør det litt klarere:

Jeg har en DVD som jeg til stadighet bruker. Hver gang jeg skal bruke den, må jeg først finne plata, deretter må jeg putte den i DVD-leseren i PCen. Det kan bli slitsomt, for platene ligger aldri der jeg la dem sist. Da er det praktisk å kunne lage en kopi av platen. Ikke en fysisk kopi, men et speilbilde av den. Speilbildet eller den virtuelle kopien er i praksis én enkelt fil, og den kan du ha liggende på harddisken, i nettverket eller en annen passende plassering.

Når jeg trenger DVDen kan jeg laste/montere speilbildefilen inn i en virtuell DVD-leser, som i praksis er et program som emulerer en fysisk DVD-leser.

Det er her MagicDisc kommer inn i bildet. Programmet lar deg både lage speilbilder fra CDer og DVDer, og det lar deg i tillegg lage virtuelle DVD/CD-lesere, inntil 4 stk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer