Lag en virtuell DVD

Lei av å putte i platen hver gang du skal kjøre favorittspillet ditt? Hvorfor ikke lage en virtuell kopi på harddisken?

Publisert
Sist oppdatert
Den virtuelle kopien er i praksis én enkelt fil, og den kan du ha liggende på harddisken, i nettverket eller en annen passende plassering.


Det finnes en rekke programmer som lar deg lage såkalte virtuelle CD/DVD-stasjoner. Disse stasjonene vises i Utforsker som hvilken som helst fysisk stasjon, med egen stasjonsbokstav. Det er bare at disse stasjonene ikke er i stand til å lese fysiske plater, kun speilbilder av dem.

Forvirret? Her er et eksempel som kanskje gjør det litt klarere:

Lag en virtuell DVD


Jeg har en DVD som jeg til stadighet bruker. Hver gang jeg skal bruke den, må jeg først finne plata, deretter må jeg putte den i DVD-leseren i PCen. Det kan bli slitsomt, for platene ligger aldri der jeg la dem sist. Da er det praktisk å kunne lage en kopi av platen. Ikke en fysisk kopi, men et speilbilde av den. Speilbildet eller den virtuelle kopien er i praksis én enkelt fil, og den kan du ha liggende på harddisken, i nettverket eller en annen passende plassering.

Når jeg trenger DVDen kan jeg laste/montere speilbildefilen inn i en virtuell DVD-leser, som i praksis er et program som emulerer en fysisk DVD-leser.

Det er her MagicDisc kommer inn i bildet. Programmet lar deg både lage speilbilder fra CDer og DVDer, og det lar deg i tillegg lage virtuelle DVD/CD-lesere, inntil 4 stk.

Det som gjør MagicDisc spesielt interessant, er at du kan passordbeskytte speilbildefilene. Disse filene får etternavn UIF. I tillegg kan du både lage og montere speilbilder av typen ISO, NRG og flere andre.

Dersom du for eksempel laster ned den siste versjonen av Ubuntu Linux vil du se at den kommer som en ISO-fil. Denne kan monteres i MagicDisc, og deretter kan du installere operativsystemet uten å brenne CD i det hele tatt.

Lag en virtuell DVD


MagicDisc er, til forskjell for de fleste andre virtualiseringsverktøyene, helt gratis å bruke. Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet fra denne siden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer