Lag en Windows 8-minneplugg

Microsoft-verktøy gjør det veldig enkelt.

Å installere Windows 8 fra minneplugg kan gå vesentlig raskere enn fra DVD.  Foto: DinSide Data
Å installere Windows 8 fra minneplugg kan gå vesentlig raskere enn fra DVD. Foto: DinSide Data Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Installere Windows 8 på en bærbar PC uten optisk drev, sier du? Ikke noe problem, bare du har de rette verktøyene. I praksis må du ha følgende tilgjengelig:

  • En USB-minneplugg eller minnekort med minimum 4 GB kapasitet.

  • Windows 8 Consumer Preview DVD-en i ISO-format, som du kan laste ned fra denne siden hos Microsoft. Ikke glem installasjonsnøkkelen, DNJXJ-7XBW8-2378T-X22TX-BKG7J.

  • Microsoft-programmet Windows 7 USB/DVD Download Tool. Det ble egentlig laget for Windows 7, men fungerer fint også for Windows 8.

Slik gjør du det

Installer og kjør programmet du lastet ned, og følg veiviseren:

Bruk pluggen til å installere Windows 8

Nå kan du ta med pluggen og putte den i en USB-port på PC-en du vil installere Windows 8 på. Start PC-en med pluggen i, og velg minnepluggen fra oppstartmenyen. Hvordan du får fram oppstartmenyen varierer fra PC til PC, ofte aktiveres den med F9 eller F12 på tastaturet. Les eventuelt instruksjonsboken.

Vi gjør oppmerksom på at Windows 8 fortsatt ikke er ferdigstilt, og at Consumer Preview-versjonen ikke bør installeres på en PC som du er avhengig av å bruke daglig, da større og mindre feil kan oppstå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer