Lag JavaScript med Scribbler

Scribbler 1.7 er et verktøy for å lage alt fra enkle til proffe JavaScript, VBScript eller script for Dynamisk HTML. Programmet er velegnet for nybegynnere, men samtidig kraftig nok til profesjonelle brukere.

Klikk her for å se stort skjermbilde
Klikk her for å se stort skjermbilde Vis mer
Publisert

Scripts, særlig JavaScript, er den vanligste metoden for å lage effekter og interaktivitet til webtjenester. Men JavaScript er vanskelig å skrive, og editorer for scripts har enten vært vanskelige å bruke eller mangelfulle. Med Scribbler 1.7 vil nye brukergrupper få muligheten til å lage egne scripts.

Mange muligheter

Selv om arbeidsvinduet i Scribbler 1.7 minner om HTML-editorer som f.eks. AceExpert 3.02 og HomeSite 4.0, er ikke dette en HTML-editor (selv om det finnes enkle rutiner for å lage HTML også). Scribbler er et program for å lage Javascript, VBScript og Dynamisk HTML som kan legges inn på web-sider.

Scribbler 1.7 inneholder et bibliotek med koder for JavaScript, VBScript og Dynamisk HTML som er ordnet i oversiktlige lister. Kodene kan trekkes over i dokumentet du arbeider med, og tilpasses der.

I tillegg følger det med ca. 30 gratis rutiner. Egenskapene til disse rutinene justeres i egne dialogbokser, og du trenger ikke store kunnskaper om scripts for å gjøre dette.

Dessverre er rutinene som følger med stort sett bare middels interessante og begrenset til visuelle effekter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.