Lag nettverk over Internett med Hamachi2

VPN høres teknisk og vanskelig ut, men det behøver det ikke å være. Se her hvor lett du kan knytte flere PC-er sammen, via Internett.

Med Hamachi kan to eller flere PC-er kobles sammen via Internett, som om de befant seg på samme lokalnett.
Med Hamachi kan to eller flere PC-er kobles sammen via Internett, som om de befant seg på samme lokalnett. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har flere ganger fortalt deg hvordan du kobler PC-er sammen i et hjemmenett, slik at du kan dele mapper og filer mellom dem, skrivere og andre ressurser. Utvilsomt meget nyttig.

Men har det hendt at du skulle ønske at PC-en på jobben din, hos foreldrene dine og hos kompisen din også var koblet til nettet ditt? Da er det VPN kommer inn i bildet - virtuelt privat nettverk - over Internett.

Mange fordeler med superenkel løsning

Maskinene er allerede tilkoblet Internett, så grunnlaget er allerede lagt. Med VPN lages såkalte tunneler mellom maskinene hvor datatrafikken kan flyte fritt - som om de var tilkoblet samme lokalnett. Dermed oppnår man de samme fordelene.

Jeg kan for eksempel ha en stasjon K: i Windows Utforsker som egentlig er en delt mappe på min fars PC i Bergen, der jeg legger sikkerhetskopier av bildene mine. Videre kan jeg fjernstyre PC-en hans via Remote Desktop-klienten i Windows, hvis han får behov for assistanse.

Det finnes en rekke VPN-løsninger, men de færreste er like enkle å sette opp som Hamachi2 fra LogMeIn. Her opprettes forbindelser mellom PC-er via Internett, uten behov for å konfigurere brannmurer eller åpne porter i ruteren. Forbindelsen blir dessuten sikret takket være 256-bits kryptering, slik at det i praksis vil være nærmest umulig for utenforstående å "lytte" til data som overføres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer