Lag PDF-filer av nettsider

Med klikkbare lenker.

Ønsker du å ta vare på sider du finner på nettet? Her er sannsynligvis den beste løsningen.
Ønsker du å ta vare på sider du finner på nettet? Her er sannsynligvis den beste løsningen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss liker å ta vare på ting vi finner på nettet, enten det er gode artikler, oppskrifter, brukerveiledninger eller ganske enkelt oppsiktsvekkende nyheter. Personlig har jeg for eksempel lagret forsidene på de store nettavisene etter angrepene på World Trade Center 11. september 2001, det samme gjorde jeg etter tsunamien i desember 2004, for ikke å glemme da Brann tok seriegull i 2007.

Spørsmålet som naturlig dukker opp i en slik sammenheng er hvilket format som er mest hensiktsmessig å lagre i. Hvis du lagrer i html-format, må du belage deg på å samtidig lagre alle bildene og andre elementer på sidene, slik at du blir sittende igjen med ikke bare en, men mange filer.

Alternativ 1: MHT

Bruker du Internet Explorer kan du lagre nettsider i en enkelt .mht-fil, et såkalt webarkiv, men disse har vist seg å ikke alltid fungere optimalt over tid. Dessuten kan de ikke åpnes i andre programmer enn Internet Explorer.

Foreløpig kan derfor den beste løsningen se ut til å være Adobe PDF-format. Her lagres alt i én fil, og lenker kan fortsatt være klikkbare - som på originalsiden. Formatet er også å regne som en standard for digital dokumentutveksling i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer