Lag ringetoner til iPhone

Apple tar betalt, men du kan gjøre det selv - gratis.

Du trenger ikke å kjøpe ringetoner fra iTunes. Foto: Apple
Du trenger ikke å kjøpe ringetoner fra iTunes. Foto: Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Debatten går høyt og lavt hver gang vi skriver om iPhone. Noen mener det er et av verdens underverk, mens andre skyr telefonen som pesten.

Mye av kritikken er rettet mot Apples proprietære løsninger, som for eksempel at du i utgangspunktet må bruke iTunes for å legge inn musikk på telefonen. Men når man tvinger løsninger over på forbrukere som de ikke nødvendigvis vil ha, dukker det som regel opp alternativer - det er artikkelen «Fem alternativer til iTunes» et godt eksempel på.

Betale for ringetoner?

Et annet eksempel er det faktum at Apple nekter iPhone-brukere å legge inn egne ringetoner på mobilen, noe som er ganske horribelt i 2009. En funksjon vi ville tatt som en selvfølge på en hvilken som helst Sony Ericsson eller Nokia-telefon, koster penger med iPhone.

Apple ser for seg at kunden kjøper en sang i iTunes Music-Store, og så betaler for å konvertere den til en ringetone. Riktignok kan man eksportere sanger fra Garageband til iTunes som en ringetone, men da må du lage sangen selv.

Så hva gjør du hvis du gjerne vil ha et utdrag av låta du har nynna på hele uka som ringesignal?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer