Lag smarte Spotify-spillelister

Kombinér flere, filtrer ut hva du ikke liker og andre ting.

AVANSERT? Neida, ikke så veldig – her forklarer vi trinn-for-trinn hvordan du kan bygge smarte Spotify-spillelister med nettjenesten Smarter playlists. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
AVANSERT? Neida, ikke så veldig – her forklarer vi trinn-for-trinn hvordan du kan bygge smarte Spotify-spillelister med nettjenesten Smarter playlists. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange har lagt mang en time i å lage spillelister til enhver anledning, enten det er partylista som settes på klokka 14 på fredager eller den man alltid setter på rett før man åpner ei flaske rødvin.

I tillegg til sine egne spillelister, er det også mange som velger å abonnere på andres spillelister, enten de er fra en kompis, fra Spotify-redaksjonen eller en helt fremmed bruker.

Men hva om du har lyst til å høre på kombinasjonen av flere spillelister i en sleng eller unngå den nye poplåta som du ikke har noe til overs for?

Det kan du få til med Smarter Playlists.

LES OGSÅ: Slik flytter du spillelister mellom strømmetjenester

Som et flytdiagram

Smarter Playlists er en nettjeneste som fungerer mot Spotify, og som er utviklet av en som jobber for musikkdatabasen Echo Nest, som Spotify kjøpte opp i 2014. Det ser kanskje ikke ut som verdens enkleste verktøy, men faktisk er det ikke så vanskelig å få til det du vil.

Så i stedet for å prøve å forklare hvordan tjenesten fungerer – la oss heller vise det ved å lage en eksempelliste.

Den vil vi ha som følger: Spillelistene Hot Alternative og New Music Friday kombineres til én. Dersom det er helg, krydrer vi med litt god, gammel Eurodance fra 90-tallet, men hvis ikke fyller vi heller på med 30 sanger i kategorien lounge house. Deretter stokker vi om alle sangene og fjerner de som eventuelt måtte ligge i spillelista «Sanger jeg ikke liker». Til slutt fjerner vi duplikater, slik at ingen sanger er å finne mer enn én gang i spillelista.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer