Lag store, flotte collager

Kjekt lite gratisprogram for deg som vil pynte litt hjemme.

Dette bildet er laget av over 200 bilder på 5 minutter og er på 16 megapiksler.
Dette bildet er laget av over 200 bilder på 5 minutter og er på 16 megapiksler. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor mange av bildene på harddisken din har du faktisk skrevet ut?

Andelen kan få en kraftig boost om du prøver dagens program - med Shape Collage kan du nemlig lage gigantiske collager satt sammen av mange små bilder, som du deretter kan sende til en nettfremkaller og få blåst opp i stort format til å ha på veggen.

Ditt ansikt - mange muligheter

Programmet er tilgjengelig både for Windows, Mac og Linux, og nedlastingen er bare på en halv megabyte. Når du starter opp programmet, blir du møtt med et bilde tilsvarende dette (vi har testet Mac-versjonen, men det ser nok gankse likt ut på andre platformer):

Som du ser har vi prøvd å gi en kjapp forklaring - i feltet til venstre kan du dra over bilder eller legge til med knappen nederst, og på høyre side kan du foreta innstillinger. Velg, hjerte, sirkel eller firkant, angi tegn/bokstaver eller tegn din egen layout ved å velge custom. Du kan også velge størrelse på hele bildet, eller hvor stort hvert enkelt bilde skal være i bunken. I vårt tilfelle valgte vi å sette sammen over 200 bilder til en collage på 4000x4000 piksler (til sammen 16 megapiksler), og det tok ca 3-4 minutter på forrige generasjon Macbook. Spesielt kjekt var det å kunne bruke den nye Faces-funksjonen i iPhoto '09 og dermed raskt kunne dra over alle bildene av Frøken Fryd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer