Lag stue-PC for en tusenlapp

Spiller HD-video og styres med mus fra stuebordet!

Lag stue-PC for en tusenlapp
Publisert
Sist oppdatert

Sjansen er stor for at du har kjøpt ny PC i løpet av de siste par årene, og sjansen er stor for at den gamle PC-en støver ned i et kott, i kjelleren eller i garasjen, som siste mellomstopp før den tar steget over terskelen til de evige jaktmarker.

Men vent nå litt: Er det ikke smartere å bruke den til noe fornuftig? Den gamle kassa kan nemlig, med noen små modifikasjoner, tjene et helt spesielt formål; som stue-PC, for avspilling av høyoppløst video, musikk og surfing på nettet.

Og det beste av alt; det spiller ingen rolle om den pr i dag ikke er i stand til å dra annet enn Word 2.0, vi skal nemlig bytte ut tre komponenter i den som gjør den mer enn sterk nok til å takle nye, krevende utfordringer:

  • Hovedkort
  • Prosessor
  • Minne

Valg av komponenter

Nye hovedkort har ofte innebygd grafikkbrikke som er i stand til å gjengi HD-video uten problemer, og i vårt eksempel har vi brukt modellen M3N78-VM fra ASUS.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dette kortet støtter de siste AM3-prosessorene fra AMD, som byr på god ytelse, lave temperaturer og behagelige priser. Det har også innebygd HDMI-utgang, noe som gjør det svært enkelt å koble PC-en til TV digitalt, med både lyd- og bildesignaler gjennom én kabel. Hovedkortet byr også på brukbare muligheter for senere oppgradering, for eksempel med kraftigere grafikkort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer