Lag stue-PC på 1-2-3

MINITEST: Har du en bærbar PC med Windows Vista? Med denne billige dingsen blir den en ypperlig stue-PC.

Lag stue-PC på 1-2-3
Publisert
Sist oppdatert

For noen år siden lanserte Microsoft en XP-versjon kalt Media Center Edition. Ikke overraskende inneholdt denne versjonen blant annet programvaren Windows Media Center, som i praksis er en TV-vennlig innfallsport til mediesamlingen din, inkludert bilder, musikk og video-filer. Med en TV-mottaker i PCen er det også mulig å ta opp, pause og spole i sendingene gjennom Windows Media Center.

Siden den gang har Windows Media Center kommet i en ny og kraftig forbedret utgave. Denne kommer som standard i noen utgaver av Windows Vista, for eksempel i Home Premium. Det er den vanligste Windows-versjonen som følger med nye PCer i dag, med mindre du har hentet PCen på aller laveste prishylle i butikken.

Mest moro med TV

Det er ikke noe problem å bruke Windows Media Center på dataskjermen din, sammen med mus og tastatur. Men det er først når PCen kobles til TVen og du bruker en spesialsydd fjernkontroll, at det begynner å bli moro. Samtlige nye flat-TVer på markedet kommer med PC-vennlige tilkoblingsmuligheter.

Microsoft har laget både Media Center fjernkontroll og tastatur, men også tredjeparts leverandører har produkter som er godkjent og sertifisert av Microsoft til slikt bruk. Ofte er disse rimelige alternativer, som for eksempel Trust Wireless Vista Remote Control RC-2400, som koster rundt 200 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer