Lag stue-PC på 1-2-3

MINITEST: Har du en bærbar PC med Windows Vista? Med denne billige dingsen blir den en ypperlig stue-PC.

Lag stue-PC på 1-2-3
Publisert
Sist oppdatert
Sammenlignet mot Microsofts offisielle fjernkontroll, har denne en mer brukervennlig utforming med logiske knappeplasseringer, mener vi.


For noen år siden lanserte Microsoft en XP-versjon kalt Media Center Edition. Ikke overraskende inneholdt denne versjonen blant annet programvaren Windows Media Center, som i praksis er en TV-vennlig innfallsport til mediesamlingen din, inkludert bilder, musikk og video-filer. Med en TV-mottaker i PCen er det også mulig å ta opp, pause og spole i sendingene gjennom Windows Media Center.

Siden den gang har Windows Media Center kommet i en ny og kraftig forbedret utgave. Denne kommer som standard i noen utgaver av Windows Vista, for eksempel i Home Premium. Det er den vanligste Windows-versjonen som følger med nye PCer i dag, med mindre du har hentet PCen på aller laveste prishylle i butikken.

Mest moro med TV

Trust RC2400
Trust RC2400 Vis mer


Det er ikke noe problem å bruke Windows Media Center på dataskjermen din, sammen med mus og tastatur. Men det er først når PCen kobles til TVen og du bruker en spesialsydd fjernkontroll, at det begynner å bli moro. Samtlige nye flat-TVer på markedet kommer med PC-vennlige tilkoblingsmuligheter.

Microsoft har laget både Media Center fjernkontroll og tastatur, men også tredjeparts leverandører har produkter som er godkjent og sertifisert av Microsoft til slikt bruk. Ofte er disse rimelige alternativer, som for eksempel Trust Wireless Vista Remote Control RC-2400, som koster rundt 200 kroner.

Sammenlignet mot Microsofts offisielle fjernkontroll, har denne en mer brukervennlig utforming med logiske knappeplasseringer, mener vi. Den har totalt 49 knapper for mediestyring.

Ingen installasjon

Fjernkontrollen kommuniserer infrarødt med PCen, og det følger med en bitteliten infrarød mottaker som puttes i en ledig USB-port på PCen. Mottakeren oppdages automatisk av Windows, og installerer seg selv uten behov for drivere.

Vi ble imponert over hvor godt denne fungerte, fra nærmest død vinkel. Har PCen din en USB-port på siden eller i front, er det uansett beste plasseringen. Hvis ikke, bør du bruke forlengelseskabelen som følger med.

Rekkevidden skal i følge produsenten være rundt 7 meter, men vi fikk ikke målt dette.

Rask respons

Lag stue-PC på 1-2-3


Du starter Windows Media Center enkelt ved å trykke på den sentralt plasserte, grønne Windows-knappen, og deretter er det meste selvforklarende. Responsen fra Media Center er rask og smidig, men programvaren er noe ressurskrevende. De beste brukeropplevelsene vil du derfor få dersom PCen din har en kraftig prosessor, grafikkort og rikelig med minne.

Merk! Denne fjernkontrollen er spesialsydd for bruk mot Windows Media Center. Vi har prøvd den sammen med XBMC og andre mediesenter-programmer med liten suksess. Hvis du bruker noe annet enn Windows Media Center, bør du derfor velge en annen løsning enn denne fjernkontrollen.

Vi kjøpte vårt eksemplar av Trust Wireless Vista Remote Control RC-2400 hos Netonnet for 199 kroner.

(Artikkelen ble første gang publisert juli 2008. Oppdatert 21. sept 2008)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer