Slik gjør du det

Lag superenkel video av feriebildene dine

Alt du trenger ligger på PC-en din allerede.

GØY: Å lage et slideshow av bildene og legge til effekter av ymse slag er svært enkelt i Windows 10. Du trenger ikke å installere noe som helst. Video: Dinside Vis mer
Publisert

Mange av oss tar hundrevis - ja kanskje til og med tusenvis av bilder i løpet av sommeren. Noen deler vi via sosiale medier, mens andre bare blir liggende på mobilen eller PC-en, for deretter å gå i glemmeboken.

Hvorfor ikke lage et slideshow av høydepunktene, legge på tekst her og der og litt fin bakgrunnsmusikk? Da blir det garantert morsommere å hente fram minnene - og mer interessant for dem du deler bildene med.

Det finnes et utall av verktøy som hjelper deg med å sette sammen slike slideshow - og lagre dem som videofiler. Visste du for eksempel at Windows 10 har denne funksjonaliten innebygd? I denne artikkelen viser vi deg hvordan du går fram.

Appen du skal bruke heter Bilder. Du finner den enkelt ved å skrive «bilder» i søkefeltet nederst på skrivebordet:

Når du har startet appen, velger du Videoredigering øverst:

Nå trykker du på Nytt videoprosjekt:

Gi videoen din et passende navn:

I Prosjektbiblioteket øverst til venstre trykker du Legg til. Bla deg fram til mappen der du har bildene liggende. Marker de bildene du vil bruke og trykk Åpne:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.