Slik gjør du det

Lag superenkel video av feriebildene dine

Alt du trenger ligger på PC-en din allerede.

GØY: Å lage et slideshow av bildene og legge til effekter av ymse slag er svært enkelt i Windows 10. Du trenger ikke å installere noe som helst. Video: Dinside Vis mer
Publisert

Mange av oss tar hundrevis - ja kanskje til og med tusenvis av bilder i løpet av sommeren. Noen deler vi via sosiale medier, mens andre bare blir liggende på mobilen eller PC-en, for deretter å gå i glemmeboken.

Hvorfor ikke lage et slideshow av høydepunktene, legge på tekst her og der og litt fin bakgrunnsmusikk? Da blir det garantert morsommere å hente fram minnene - og mer interessant for dem du deler bildene med.

Det finnes et utall av verktøy som hjelper deg med å sette sammen slike slideshow - og lagre dem som videofiler. Visste du for eksempel at Windows 10 har denne funksjonaliten innebygd? I denne artikkelen viser vi deg hvordan du går fram.

Appen du skal bruke heter Bilder. Du finner den enkelt ved å skrive «bilder» i søkefeltet nederst på skrivebordet:

Når du har startet appen, velger du Videoredigering øverst:

Nå trykker du på Nytt videoprosjekt:

Gi videoen din et passende navn:

I Prosjektbiblioteket øverst til venstre trykker du Legg til. Bla deg fram til mappen der du har bildene liggende. Marker de bildene du vil bruke og trykk Åpne:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer