Lag tegnefilm på 5 minutter

Én time etter at vi hadde installert Poser 3 hadde vi laget to små tegnefilmer. Poser er et 3D-grafikkprogram som leveres med ferdig definerte mennesker og dyr, som du kan trekke i mens resten av kroppen følger etter. Med Poser kan du lage filmer, animasjoner eller naturtro 3D-presentasjoner.

Publisert

Poser 3 utmerker seg ved at figurer defineres av enkeltbiter som er logisk bundet sammen. På denne måten kan du for eksempel bevege på overarmen til en figur og alle tilsluttede kroppsdeler beveger seg tilsvarende. Alle biter som hver figur består av, kan manipuleres på mange måter: bøye, strekke, vri, forstørre, forminske osv.

Poser har en god samling av menneskefigurer, dyr, posisjoner, kroppsdetaljer og noen (altfor få!) rekvisitter som ball, firkant osv. Det finnes også mange muligheter for å legge inn tekstur på figurene samt endre farger. Men jeg klarte ikke å finne en enkel måte å lage naturlig svart hud på menneskene.

Intelligente bevegelser

Bevegelse er utrolig lett å lage: Først setter du figurer inn i vindu nummer en, bøyer kroppsdeler, plasserer kamera slik du ønsker det osv.

Deretter kan du gå frem til for eksempel vindu nummer ti. Her står alle figurer slik som i det første, og du kan endre på alle egenskaper ved figurene på samme måte som i vindu nummer en.

Poser gjør resten for deg: Alle endringer fra det ene nøkkelvinduet til det neste blir gjort gradvis gjennom vinduene som ligger mellom nøkkelvindu en og ti. Helt nydelig!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer