Lag Wikipedia-presentasjoner med Qwiki

Lett som en plett og ganske så proft resultat.

Tast søkeord, trykk enter og se en multimediapresentasjon av temaet med Qwiki.
Tast søkeord, trykk enter og se en multimediapresentasjon av temaet med Qwiki. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mye du kan lese deg til på nett, og Wikipedia er definitivt ett av de beste for å finne informasjon om alt mellom himmel og jord.

Nettleksikonet der alle kan bidra er ikke nødvendigvis 100% korrekt, men har allikevel blitt såpass bra med åra at det anses som en av de beste kildene for å finne utfyllende informasjon om et tema.

Dog skal det sies at Wikipedia kanskje er i overkant tekstbasert, og at det kan bli litt kjedelig å bla side opp og ned med ren tekst.

Lag en multimedia-presentasjon

Den nye nettjenesten Qwiki, som foreløpig er i lukket alpha-versjon, er laget med tanke på å gjøre informasjon på Wikipedia litt mer tilgjengelig. Dette gjøres ved at teksten fra Wikipedia gjøres om til tale, der Qwiki i tillegg henter inn bilder fra Flickr, visualiserer tall og mer til.

Lett som en plett er det også - alt du gjør er å skrive inn et søkeord i søkefeltet, hvorpå du velger den aktuelle Wikipedia-artikkelen. Dernest går kverna noen sekunder, før du ender opp med et lite multimediashow basert på den første delen av teksten fra Wikipedia, bilder, grafer, kart o.l.


Under visningen kan du også klikke på relaterte temaer for å se presentasjoner av disse temaene, og du kan etter hvert dele resultatet med andre via sosiale medier, dog ser det ut til at dette ikke fungerer i alpha-versjonen av tjenesten (et tidlig utkast).

Du kan imidlertid se eksempelvideoer på Qwikis nettsider, inkludert en om San Fransisco, George Clooney eller Colosseum.

Vi har invitasjoner!

Brukere som blir invitert til alpha-versjonen av Qwiki kan lage egne presentasjoner og får også mulighet til å invitere andre brukere.

Oppdatert:
Vi lagde opprinnelig to skjemaer med to tilhørende regneark i Google Docs, men det viste seg ikke å være helt enkelt for folk å dele ut til nestemann i køen, så det ble litt kaotisk.

Vi bruker derfor invitasjonsforumet til å spre invitasjoner i stedet:

Slik fungerer invitasjonsforumet
Forumtråd for de som vil ha invitasjon til Qwiki
Forumtråd med oversikt over de som har fått invitasjon (oppdater denne når du deler ut)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer