Lang VGA eller DVI-kabel?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,
Jeg skal kjøpe meg en plasma-TV, og har planlagt å koble til PCen. Her har jeg to problemer: Det ene er at PCen står i et annet rom så skjermkabelen vi bli ca 15 m, vil dette fungere?

På skjermkortet på PCen er det en utgang for VGA og en for DVI. PC-skjermen som jeg bruker nå og skal ha i tillegg til plasma-TVen, er tilkoblet VGA.

Vil det lønne seg å kjøpe en plasma-TV med DVI inngang og en DVI-kabel på 15 m eller en med VGA-inngang, en VGA-switch og en VGA-kabel på 15 m?

Hilsen Ola

Datadoktoren svarer

Hei,
DVI-kabler på 15 meter er ikke så lett å få tak i, den offisielle maks-lengden er på 5 meter. Det finnes likevel lengre kabler, men de blir fort dyre.

En lang VGA-kabel er rimeligere, og er lett å få tak i hos velassorterte forhandlere i butikk og på nett.

Men en slik løsning er uansett ikke optimal. Hvis du skal ha 2 skjermer koblet til PCen må du endre hvilken skjerm som skal være hovedskjerm når du flytter deg fra den ene til den andre. Start-menyen vil jo bare være på den ene skjermen.

Du kan jo kjøre begge skjermene i klone-modus, slik at det er det samme bildet på begge, men det er muligens ikke optimalt med tanke på skjermparametrene. Det kommer an på oppløsning og oppdateringsfrekvens, og er du riktig uheldig fungerer det bare ikke...
Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer