Langsom ekstra IDE-kontroller

Publisert
Sist oppdatert

Hei Doc

Jeg hadde to cd-rom enheter og to harddisker i kabinettet og hadde derfor ikke ledig IDE-kontakt for ytterligere en harddisk på hoverkortet (MSI KM2M Combo). Jeg kjøpte derfor et IDE-kort (ST Lab PCI ATA 133 IDE CARD) og koblet min minste harddisk (Seagate ST340015 A) til dette ved hjelp av en 80 pin kabel.

Lesehastigheten fra disken er upåklagelig, problemet er at det går uuutrolig tregt å skrive til disken. Dette problemer eksisterte ikke når disken var koblet direkte til hoverkortet.

Å lese ca 5 GB fra denne disken til en annen tar omtrent 7 minutter, mens å flytte samme mengde data tilbake igjen tar 35-40 minutter.

Hva kan dette komme av?

HilsenErik

Datadoktoren svarer

Hei Årsaken til tregheten skyldes enten at du ikke har aktivisert DMA på kontrolleren, eller at skrivebufferen på harddisken som er koblet til den nye IDE-kontrolleren ikke er aktivisert. Eller i verste fall begge deler. Da synker skrivehastigheten dramatisk.

For å aktivisere DMA finner du ikonet Min Datamaskin, høyreklikker og velger Egenskaper, Maskinvare og så Enhetsbehandling. Under IDE/ATAPI kontroller finner du kontrolleren din, og under avanserte instillinger finner du innstillingen for bruk av DMA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer