Valve Steam Deck

Lanserer håndholdt Steam-konsoll

Kommer i desember.

STEAM DECK: Dette er Valves håndholdte spillkonsoll. Foto: Valve
STEAM DECK: Dette er Valves håndholdte spillkonsoll. Foto: Valve Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er under to uker siden Nintendo avduket en ny Switch-konsoll med OLED-skjerm, og nå introduserer PC-spillgiganten Valve sin første portable spillkonsoll: Steam Deck.

Steam Deck har flere designlikheter med nevnte Nintendo Switch og består av en 7-tommers stor skjerm med kontrollere på hver side. På fremsiden har den to stikker, to styreflater og fire knapper i et ABXY-oppsett, samt en d-pad. På oversiden finner du to triggere og to skulderknapper, mens det på undersiden sitter ytterligere fire knapper.

I tillegg har Steam Deck innebygget gyroskop for bevegelseskontroll, så det er med andre ord godt med kontrollmuligheter.

Skjermen, som ikke er OLED, har en oppløsning på 1200 x 800 piksler og spillene kjører i 720p. Du kan dokke den til en TV eller monitor via USB-C-porten som også kan brukes for ethernet og overføring av data, samt lading.

Steam Deck har også Bluetooth slik at du kan bruke trådløse hodetelefoner, men også koble til en spillkontroller fra for eksempel PlayStation eller Xbox, om du foretrekker det.

Opptil 8 timer batteritid

Som PlayStation 5 og Xbox Series X|S er Steam Deck bygget på AMDs brikkesett og består av en firekjerners Zen 2-prosessor og RDNA 2-grafikkort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer