Apples TV-strømmetjeneste nærmer seg

- Lanserer Netflix-konkurrent 25. mars

En abonnementstjeneste for nyheter skal også være på trappene.

SNART STRØMMER DET PÅ: Apple-sjef Tim Cook skal avduke nye strømmetjenester i neste måned, ifølge flere medier. Foto: Elijah Nouvelage/Reuters/NTB Scanpix
SNART STRØMMER DET PÅ: Apple-sjef Tim Cook skal avduke nye strømmetjenester i neste måned, ifølge flere medier. Foto: Elijah Nouvelage/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert: Apple har nå sendt ut invitasjoner til et presseevent den 25. mars. Invitasjonen er en animasjon med en nedtelling som avsluttes med «it's show time», noe The Verge mener er et hint om at den nye TV-tjenesten vil spille en stor rolle.

Hollywood-stjerner kommer

I flere år har det vært snakk om at Apple har hatt planer om å lansere en TV-strømmetjeneste for å ta opp kampen mot blant andre Netflix.

Nå melder både Buzzfeed News og Bloomberg at selskapet skal holde et såkalt «special event» den 25. mars der tjenesten vil bli avduket.

Hollywood-stjerner som Jennifer Aniston, Reese Witherspoon og Jennifer Garner med regissør J. J Abrams er blant de celebre gjestene Apple har invitert til å delta på arrangementet, skriver Bloomberg, som siterer sine sedvanlige «kilder med kjennskap til planene».

En av Bloombergs skribenter er Mark Gurman, som i årevis har avslørt kommende Apple-planer med stor treffsikkerhet.

I begynnelsen av januar ble det kjent at iTunes blir tilgjengelig på TV-ene til en rekke store produsenter, som Samsung, Sony og LG. Da fikk ryktene om Apples strømmetjeneste virkelig bein å gå på.

Egenprodusert innhold

Bloomberg skriver videre at den kommende strømmetjenesten, som vil være en betaltjeneste, vil inneholde serier og filmer enten kjøpt eller finansiert av Apple.

- Selskapet har laget dusinvis av originale programmer, skriver Bloomberg.

Macworld har en fullstendig oversikt innholdet her.

Det vil mest sannsynlig bli integrert i Apples TV-app, som kommer forhåndsinstallert på iPhone, iPad og Apple TV.

Noe innhold vil tilbys gratis, men brukere vil kunne betale for å få tilgang til innhold fra andre leverandører, for eksempel fra Starz, slik det er mulig hos Amazons Prime-tjeneste.

Uenige om pengefordeling

Ifølge CNBC forventes CBS, som eier Showtime, og Viacom å tilby sitt inhold via Apples tjeneste, mens HBO kan komme til å bli med (de er fremdeles i samtaler, ifølge Reuters). Netflix og Hulu kommer ifølge CNBC til å glimre med sitt fravær, akkurat som hos Amazon.

The Verge skriver at Apple prøver å forhandle til seg en høyere andel av abonnementsinntektene, da store leverandører og strømmetjenester i noen tilfeller bare betaler dem 15 prosent,

- Apple sies å ville få dem opp igjen til 30 prosent - den samme andelen de tar fra de fleste andre apper det første året en abonnent betaler for seg, skriver The Verge.

Bloomberg mener å vite at Apples TV-strømmetjeneste lanseres til sommeren, men CNBC peker ut april eller tidlig mai som debuttidspunktet.

Kommer også med «Netflix for nyheter»

I tillegg til en TV-strømmetjeneste, skal også en ny abonnementstjeneste for nyheter være på trappene.

Ifølge Bloomberg News har Apple planer om å ta ti dollar i måneden for denne tjenesten, som vil være integrert i selskapets News-app, som fremdeles ikke er tilgjengelig i Norge.

For den prisen vil man kunne få tilgang til en mengde magasiner og publikasjoner.

I dag byr News-appen på et utvalg av de viktigste nyhetene plukket ut av Apples egne ansatte, i tillegg til at du kan abonnere på nyheter fra dine favorittmedier.

Nye produkter?

I tillegg til de nye tjenestene, hevdes det at Apple også vil lansere en ny utgave av sine AirPods-ørepropper, som ryktes å bli vanntette og få trådløs lading. En ny iPad, muligens en iPad mini, og den etterlengtede trådløse laderen AirPower, kan også bli vist frem.

Denne artikkelen ble først publisert 14. februar 2019. Oppdatert 12. mars med bekreftelse på dato for pressekonferansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer