Lanserer ny Nintendo Switch med OLED

Bedre nett og integrert støtte – kommer i oktober.

NINTENDO SWITCH OLED: Endelig er den offisiell – Nintendo Switch med OLED-skjerm. Foto: Nintendo
NINTENDO SWITCH OLED: Endelig er den offisiell – Nintendo Switch med OLED-skjerm. Foto: Nintendo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I flere måneder har det versert rykter om at Nintendo skal lansere en kraftigere Switch-konsoll med OLED-skjerm, og nå viser det seg at ryktene stemte.

Nå introduseres den nye konsollen som enkelt og greit heter Nintendo Switch (OLED model).

Nyheten har en 7-tommers stor OLED-skjerm med en oppløsning på 720p – her hintet ryktemakerne 4K så de traff ikke helt blink – og tilkoblet en TV leverer den 1080p, takket være en oppgradert brikke fra Nvidia. Til sammenligning er skjermstørrelsen på den eksisterende Switch-modellen 6,2 tommer.

Nintendo Switch med OLED-panel lanseres i høst. Foto: Nintendo
Nintendo Switch med OLED-panel lanseres i høst. Foto: Nintendo Vis mer

Foruten OLED-skjermen, har nye Switch to spennende nyheter: den ene er en forbedret støtte – ikke ulik den på Surface Pro-enheter – som skal sørge for at spillkonsollen er mer stabil i bordmodus.

Den andre tingen er innebygget ethernet-kontakt for bedre spillopplevelse over nett. Som kjent, leverer kablet nett fortsatt mindre forsinkelse enn trådløst. Denne porten finner du i TV-dockingstasjonen og kan da bare brukes når du spiller på TV.

Nintendo Switch OLED har en ny og forbedret støtte. Foto: NIntendo
Nintendo Switch OLED har en ny og forbedret støtte. Foto: NIntendo Vis mer

Dobler lagringen

I tillegg oppgraderer Nintendo den interne lagringen fra 32 til 64 GB, og den japanske spillgiganten lover også bedre høyttalerlyd i bordmodus.

Nintendo Switch (OLED model) lanseres 8. oktober og har en prislapp på 350 dollar i USA, som er 50 dollar over det den vanlige Switch-konsollen koster. Dermed tipper vi at du brått må legge på en drøy femhundrelapp på den norske prisen kontra den eksisterende Switch-modellen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer