Athom Homey Bridge

Lanserer ny smarthus-hub

Flytter tjenesten ut i nettskyen og introduserer et nytt abonnement.

ATHOM HOMEY BRIDGE: Dette er den nye hub-en til Athom. Foto: Athom
ATHOM HOMEY BRIDGE: Dette er den nye hub-en til Athom. Foto: Athom Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det belgiske smarthusselskapet Athom Homey introduserer en ny smarthussentral, kalt Homey Bridge, som designmessig skiller seg stort ut fra Homey Pro fra 2019.

Også på innsiden er det store forskjeller.

Den største nyheten er nemlig den at Athom flytter Homey-tjenesten ut i nettskyen, som betyr at den fysiske enheten ikke vil ha annen maskinvare enn antenner og sendere/mottakere som IR, Z-wave, Zigbee, WiFi 6, Bluetooth og 433 MHz.

Selskapet forklarer at tanken bak Homey Bridge er å gjøre Athom Homey mer tilgjengelig for flere. I Norge koster Athom Homey Pro drøyt 4000 kroner, som kan være litt i stiveste laget for mange. Homey Bridge koster 640 kroner.

Ved å flytte maskinvaren ut i skyen kunne selskapet kutte ned på materialkostnadene på den nye smarthussentralen, forteller selskapet.

Ulempen er dog at Homey Bridge ikke vil fungere når nettet plutselig kobles ut ettersom alt foregår i skyen, i motsetning til Homey Pro. De to produktene vil for øvrig leve side om side.

Samtidig introduserer Athom en abonnementstjeneste for Homey Bridge, kalt Homey Premium, som inkluderer Homey Logic, Homey Insights og støtte for «uendelig antall» enheter. Gratisversjonen har støtte for maksimalt fem enheter.

Homey Insights gir brukeren en dypdykk inn i de smarte enhetene dine, mens Homey Logic gjør det mulig å lage mer avanserte automasjoner basert på variabler.

Homey Pro abonnementet koster 35 kroner i måneden.

Under lanseringen var også norske Tibber som kunne avsløre at Homey Premium kan abonneres på gjennom Tibber-appen i en kommende oppdatering.

Krever betakonto

Athom Homey Bridge kan bestilles nå, men per nå avhengig er du avhengig av å ha en betakonto for å bestille smarthussentralen. Du kan registrere deg for en betakonto via Athoms nettside.

Athom Homey er en av de største smarthusplattformene i verden og støtter over 50 000 ulike smarthusprodukter fra over 1000 produsenter.

Vi har laget en fyldig guide til Athom Homey Pro, som du kan lese under, og kommer naturligvis også tilbake med en guide til Homey Bridge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer