Athom Homey Bridge

Lanserer ny smarthus-hub

Flytter tjenesten ut i nettskyen og introduserer et nytt abonnement.

ATHOM HOMEY BRIDGE: Dette er den nye hub-en til Athom. Foto: Athom
ATHOM HOMEY BRIDGE: Dette er den nye hub-en til Athom. Foto: Athom Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det belgiske smarthusselskapet Athom Homey introduserer en ny smarthussentral, kalt Homey Bridge, som designmessig skiller seg stort ut fra Homey Pro fra 2019.

Også på innsiden er det store forskjeller.

Den største nyheten er nemlig den at Athom flytter Homey-tjenesten ut i nettskyen, som betyr at den fysiske enheten ikke vil ha annen maskinvare enn antenner og sendere/mottakere som IR, Z-wave, Zigbee, WiFi 6, Bluetooth og 433 MHz.

Selskapet forklarer at tanken bak Homey Bridge er å gjøre Athom Homey mer tilgjengelig for flere. I Norge koster Athom Homey Pro drøyt 4000 kroner, som kan være litt i stiveste laget for mange. Homey Bridge koster 640 kroner.

Ved å flytte maskinvaren ut i skyen kunne selskapet kutte ned på materialkostnadene på den nye smarthussentralen, forteller selskapet.

Ulempen er dog at Homey Bridge ikke vil fungere når nettet plutselig kobles ut ettersom alt foregår i skyen, i motsetning til Homey Pro. De to produktene vil for øvrig leve side om side.

Samtidig introduserer Athom en abonnementstjeneste for Homey Bridge, kalt Homey Premium, som inkluderer Homey Logic, Homey Insights og støtte for «uendelig antall» enheter. Gratisversjonen har støtte for maksimalt fem enheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer