Elko Smarthus

Lanserer nye smartprodukter

Elkos nye kan fjernstyre screens, markiser og persienner.

SMARTBRYTER: En batteridrevet bryter er blant Elkos nye smarthusprodukter. Foto: Benjamin A. Ward / ELKO
SMARTBRYTER: En batteridrevet bryter er blant Elkos nye smarthusprodukter. Foto: Benjamin A. Ward / ELKO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor høst introduserte Elko en hel ny serie med smarte produkter bygget på Zigbee-protokollen. Serien består av blant annet en smarthub, bryter, dimmer og termostat, og nå utvides den ytterligere med fem produkter.

– Heretter kan du plugge «dumme» elektriske apparater eller lyskilder direkte i veggen, og på få sekunder kan apparatene dermed styres og fungere sammen med andre smarthjemprodukter i hjemmet ditt, sier Ole Johan Holmefjord, produktsjef i Elko, om de nye produktene.

Ofte er det slik at folk velger smarte lyspærer som sitt første inntog i smarthusverden, men nå er det blitt mer og mer populært å gjøre stikkontakter og lysbrytere smarte, som gjør at du fortsatt kan bruke de vanlige lyspærene dine.

SmartStikk

Elko satser på den sistnevnte kategorien, og har allerede introduserte smarte lysbrytere. Nå lanserer de også to smarte stikkontakter: SmartStikk Enkel og SmartStikk Dobbel.

Begge på 230 volt/50 Hz med en maksimal kurssikring på 16 ampere.

Mer interessant er kanskje funksjonene. Som forventet kan du styre av- og på-funksjoner fra telefonen din, sette opp tidsplaner og automatisere stikkontaktene, men også se måle forbruket til tilkoblede enheter.

Stikkontaktene er avhengig av at du kobler den til Elkos smarthub eller en annen sentral som støtter ZigBee.

Elko informerer om at begge har plass i standard veggboks.

Vær obs på at i SmartStikkel Dobbel er det kun det ene uttaket som er smart. Elko forklarer at dette er av praktiske årsaker.

SmartStikk Enkel. Foto: Benjamin A. Ward / Elko
SmartStikk Enkel. Foto: Benjamin A. Ward / Elko Vis mer
SmartStikk Dobbel. Kun det ene uttaket er smart.Foto: Benjamin A. Ward / Elko

SmartStikk Dobbel. Kun det ene uttaket er smart.

Foto: Benjamin A. Ward / Elko

Vis mer

SmartSolskjerming

Nytt er også smart styring av solskjerming, som screens og persienner. Den ene er SmartSolskjerming Bryter som bruker for å styre motordrevne persienner, markiser og screens, men ikke produkter med integrert styring i motoren, opplyser Elko.

SmartSolskjerming Bryter kan brukes for å styre markiser, persienner og screens. Foto: Elko
SmartSolskjerming Bryter kan brukes for å styre markiser, persienner og screens. Foto: Elko Vis mer

Via appen kan du sette opp tidsplan, samt velge om solskjermingen skal gå opp/ned ut ifra soloppgang- og nedgang og været.

Du kan også endre vinkel på persienner og bestemme posisjonen.

I tillegg lanserer Elko SmartSolskjerming Puck.

SmartSolskjerming Puck. Foto: Elko
SmartSolskjerming Puck. Foto: Elko Vis mer

SmartBryter Trådløs

Den femte og siste nyheten er en batteridrevet bryter du fester på veggen og bruker for å styre andre smarte produkter i samme Zigbee-nettverk.

– Til nå har aktivering av stemninger foregått i ELKO Smart-appen på telefonen. Men smartbryteren kompletterer systemet og gir nærmest ubegrensede muligheter for fysisk styring av lys, varme og andre smartkomponenter i hjemmet, sier Camilla Sjuve, som er markedssjef i Elko, i pressemeldingen.

Elko introduserer en batteridrevet bryter. Foto: Benjamin A. Ward / Elko
Elko introduserer en batteridrevet bryter. Foto: Benjamin A. Ward / Elko Vis mer

Smartbryteren fungerer både med og uten Elkos SmartHub, men funksjonaliteten varierer. For fullt utbytte må du ha smarthussentralen og da kan du for eksempel kontrollere inntil 16 produkter per kanal. Uten hub er det maksimalt 5.

I motsetning til de andre nye Elko-produktene, kan SmartBryter Trådløs monteres uten elektriker.

SmartBryter Trådløs har en anbefalt utsalgspris på 999 kroner. Pris på de andre produktene avhenger av forhandler og lokasjon, opplyser Elko.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer