Elko Smarthus

Lanserer nye smartprodukter

Elkos nye kan fjernstyre screens, markiser og persienner.

SMARTBRYTER: En batteridrevet bryter er blant Elkos nye smarthusprodukter. Foto: Benjamin A. Ward / ELKO
SMARTBRYTER: En batteridrevet bryter er blant Elkos nye smarthusprodukter. Foto: Benjamin A. Ward / ELKO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor høst introduserte Elko en hel ny serie med smarte produkter bygget på Zigbee-protokollen. Serien består av blant annet en smarthub, bryter, dimmer og termostat, og nå utvides den ytterligere med fem produkter.

– Heretter kan du plugge «dumme» elektriske apparater eller lyskilder direkte i veggen, og på få sekunder kan apparatene dermed styres og fungere sammen med andre smarthjemprodukter i hjemmet ditt, sier Ole Johan Holmefjord, produktsjef i Elko, om de nye produktene.

Ofte er det slik at folk velger smarte lyspærer som sitt første inntog i smarthusverden, men nå er det blitt mer og mer populært å gjøre stikkontakter og lysbrytere smarte, som gjør at du fortsatt kan bruke de vanlige lyspærene dine.

SmartStikk

Elko satser på den sistnevnte kategorien, og har allerede introduserte smarte lysbrytere. Nå lanserer de også to smarte stikkontakter: SmartStikk Enkel og SmartStikk Dobbel.

Begge på 230 volt/50 Hz med en maksimal kurssikring på 16 ampere.

Mer interessant er kanskje funksjonene. Som forventet kan du styre av- og på-funksjoner fra telefonen din, sette opp tidsplaner og automatisere stikkontaktene, men også se måle forbruket til tilkoblede enheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.