HP og 3M klare med Sure View

Lanserer PC-er med innebygd filter mot sniktitting

Aktiveres med et tastetrykk og hindrer visuell hacking.

PROBLEM: En god skjerm kan også bety godt innsyn for dem som absolutt ikke bør lese den. Foto: HP
PROBLEM: En god skjerm kan også bety godt innsyn for dem som absolutt ikke bør lese den. Foto: HP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I PC-testene våre her på Dinside bruker vi å skryte av PC-skjermer som kan betraktes fra nesten død vinkel, uten at de verken mister farge, lysstyrke eller kontrast. Slike skjermer er perfekte når flere skal se film eller gå gjennom et dokument sammen. Andre ganger kan innsyn fra sidene være et stort problem.

«Visuell hacking»

Sitter du for eksempel på flyplassen eller toget med et åpent dokument på skjermen som inneholder gradert materiale, er det selvfølgelig ikke ønskelig at noen rundt deg skal kunne sniktitte på innholdet. Slik aktivitet omtales gjerne som visuell hacking, og kan i noen tilfeller være vel så alvorlig som datainnbrudd på andre måter - og langt enklere.

Det finnes heldigvis en kjapp løsning på problemet. Skjermfiltre som hektes på skjermen fås kjøpt hos de fleste PC-forhandlere, og koster gjerne bare noen få hundrelapper. Disse sørger for at du må sitte rett i front av skjermen for å se noe av innholdet, noe som kan være tilstrekkelig i mange tilfeller.

Innebygd i panelet

PC-produsenten HP har nylig annonsert en litt mer elegant løsning; I høst kommer nemlig selskapet med to PC-er med innebygd skjermfilter i selve skjermpanelet. Filteret hindrer at lyset fra LCD-panelet går til sidene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer