Logitech på IFA 2017

Lanserer tastatur med smart funksjonshjul

Skal gjøre det hurtigere å redigere i alt fra Photoshop til Excel.

VRI I VEI: Nå kan du enkelt få tilgang til vanlige funksjoner i en rekke Adobe- og Microsoft-programmer, takket være dette hjulet. Foto: Logitech
VRI I VEI: Nå kan du enkelt få tilgang til vanlige funksjoner i en rekke Adobe- og Microsoft-programmer, takket være dette hjulet. Foto: Logitech Vis mer
Publisert

Årets IFA-messe i Berlin er godt i gang, og et av de mange selskapene som viser fram sine produktnyheter, er Logitech. Sist vi omtalte dem, var da de lanserte den innovative musen MX Master 2S, denne gangen har turen kommet til et helt nytt tastatur - med et funksjonshjul!

Hurtigvalg

Tastaturet har fått navnet Craft, og tilbyr en ny måte å få tilgang til verktøy og enheter på PC-en, ifølge produsenten. Starter du for eksempel Excel og dreier på funksjonshjulet øverst til venstre, vil det dukke opp en hurtigmeny på skjermen som lar deg foreta operasjoner basert på hvor du befinner deg, for eksempel lage og justere lister.

Starter du Photoshop, vil du få tilgang til vanlige redigeringsverktøy som justering av lys og kontrast, endre størrelse på pensler og så videre.

Funksjonaliteten kan minne litt om Touch Bar-verktøylinjen som dukker opp over tastaturet på Macbook Pro, bare at her kommer valgene opp på skjermen.

HURTIGMENY: Når du vrir på hjulet, dukker det opp en hurtigmeny på skjermen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
HURTIGMENY: Når du vrir på hjulet, dukker det opp en hurtigmeny på skjermen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Tastaturet er kompatibelt med en rekke vanlige produktivitetsprogrammer, deriblant en rekke Adobe- og Microsoft-programmer. Det fungerer både i Mac og Windows, men noen funksjoner fungerer foreløpig kun i Windows.

Du kan også bruke Craft til å endre på skjermer, navigere mellom programmer og justere volumet, eller programmere den til å utføre oppgaver i andre programmer.

Craft har for øvrig bakbelyste taster som tennes når fingrene dine nærmer seg, og justerer seg etter hvor mye lys det er i rommet.

Tre datamaskiner samtidig

I likhet med den nevnte MX Master 2s, kommer også Craft med en bryter som lar deg bruke den opp mot tre forskjellige datamaskiner samtidig.

Logitech Craft ventes i butikkene i midten av september, prisen vil ligge på 1.999 kroner veiledende, får vi opplyst fra Logitech.

Flere ferske saker fra IFA 2017

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer