Google Nest Cam og Doorbell

Lanserer trådløst overvåkingskamera

Googles batteridrevne overvåkingskamera kan brukes både inne og ute.

TRÅDLØST: Google Nest Cam kan brukes både inne og ute og kan brukes helt trådløst. Foto: Google
TRÅDLØST: Google Nest Cam kan brukes både inne og ute og kan brukes helt trådløst. Foto: Google Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Google har nettopp dratt sløret av to nye Nest-produkter, som begge kommer til Norge 24. august, altså om snaue tre uker.

Denne gangen dreier det seg om en videodørklokke og et trådløst overvåkingskamera som kan brukes både ute og inne.

I tillegg er det to produkter som ankommer senere.

Nest Doorbell

Starter vi med videodørklokka, er Nest Doorbell batteridrevet og krever derfor ingen kabling når du monterer den - med mindre du ønsker det, for den kan også brukes kablet. Det er en viktig forskjell fra forgjengeren Nest Hello, som måtte brukes kablet, og som trakk det korteste strået da vi testet tre videodørklokker tidligere i år.

Slik ser Nest Doorbell ut - videoringeklokka kan brukes trådløst. Foto: Google
Slik ser Nest Doorbell ut - videoringeklokka kan brukes trådløst. Foto: Google Vis mer

Batteriet er oppladbart, men Google oppgir ingen typisk batteritid, som nok i stor grad vil bero på hvor mye aktivitet du har utenfor inngangsdøra.

Nytt denne gangen er at Nest Doorbell har fått mer intelligens bakt inn i kameraet, slik at prosessering av hva som skjer foran døra di gjøres på selve enheten og ikke i nettskyen. Kameraet kan blant annet oppdage kjente fjes, kjøretøy eller hvorvidt det har blitt levert en pakke utenfor døra, for eksempel, og varsle deg deretter på mobilen.

Du kan snakke med den som ringer på fra mobilen eller en Google Home-kompatibel skjerm. Foto: Google
Du kan snakke med den som ringer på fra mobilen eller en Google Home-kompatibel skjerm. Foto: Google Vis mer

Fra den kan du også se og snakke med den som ringer på, eller bare velge en forhåndsdefinert beskjed. Selvsagt kan du også se dem som ringer på via andre Google Home-kompatible skjermer.

Kameraet virker å være oppgradert og byr både på HDR og 6x zoom. Pakker skal kunne oppdages så nær som 20 centimeter fra døra.

En smart funksjon er at Nest Doorbell har mulighet for å lagre videoklipp direkte på enheten, dersom du skulle miste nettilgangen hjemme. Her holder lagringsplassen til rundt en time med video, men kameraet er smart nok til bare å ta vare på klippene der det skjer noe. Når nettilgangen så kommer tilbake, blir klippene lastet opp til nettskyen.

I tillegg til monteringsutstyret som følger med, finnes det også et utvalg tilbehør for den som har litt mer spesielle preferanser.

Prisen er satt til 2199 kroner.

Nest Cam

Nest Cam er altså et trådløst overvåkingskamera som du kan bruke både inne og ute. I likhet med dørklokka kan du kable opp om du foretrekker det fremfor å lade batteriet nå og da.

Nest Cam festes magnetisk i holderen og kan også brukes utendørs. Foto: Google
Nest Cam festes magnetisk i holderen og kan også brukes utendørs. Foto: Google Vis mer

Også her skjer prosesseringen av hendelser direkte på kameraet, der du kan bli varslet om folk, dyr eller kjøretøy. Uten et Aware-abonnement (mer under) kan du spole tilbake de siste tre timene med videohendelser.

I likhet med dørklokka kan du også snakke tilbake via høyttaleren i kameraet, og det er selvsagt også Google Home-kompatibelt, slik at du for eksempel kan se live-bilde fra kameraet direkte på mobilen, på TV (via Chromecast) eller på en Google Home-kompatibel skjerm som Nest Hub.

Ellers byr kameraet på video i full HD-oppløsning og har både HDR og nattmodus for bedre bildekvalitet på henholdsvis solfylte dager og på nattestid. Ifølge Google skal det være konstruert til å tåle både temperatursvingninger og nedbør av alle sorter og er festet til holderen med en sterk magnet.

Som tilbehør selger Google også en anti-tyveri-innretning, kanskje mest aktuelt om du bruker det utendørs, samt en holder dersom du skal ha kameraet plassert på et bord og lignende.

Prisen på Nest Cam er satt til 2299 kroner.

Nest Aware-abonnement

Som med øvrige Nest-overvåkingsprodukter får du mest ut av dem om du betaler for et Aware-abonnement. Tilsvarende er også ganske typisk for konkurrerende produkter.

Aware-abonnementet koster 50 kroner måneden og gir deg tilgang til «familiar faces»-funksjonen som kan gjenkjenne enkeltpersoner, mulighet til å definere ulike aktivitetssoner i bildeutsnittet, og ikke minst: at videoklipp tas vare på lenger. Aware-abonnementet gir deg 30 dagers historikk på hendelser der du kan gå tilbake og se hva kameraet har fanget.

Det finnes også et Plus-abonnement til 100 kroner måneden som gir deg 60 dager med hendelseshistorikk, og der du også spole inntil ti dager tilbake med kontinuerlig opptak. Akkurat krever imidlertid at du bruker disse enhetene kablet.

KOMMER: Nest Cam with floodlight er ikke blant produktene som lanseres i august, men vil komme noe senere. Foto: Google
KOMMER: Nest Cam with floodlight er ikke blant produktene som lanseres i august, men vil komme noe senere. Foto: Google Vis mer

To produkter til

Litt senere kommer det også to ytterligere Nest-produkter. Google Nest Cam with floodlight er, som navnet tilsier, et Nest Cam som i tillegg kan by på flombelysning. Dette aktiveres ved bevegelse, men kun om det er snakk om et menneske eller kjøretøy. Det lander på 3449 kroner.

Billigst blir Nest Cam (wired), som da må brukes kablet og kun innendørs, men som da til gjengjeld koster halvparten - 1090 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer