Chromecast med Google TV

Lansert i Norge

Den første Chromecasten som kommer med fjernkontroll og Google TV.

TIL NORGE: Nå har Google startet forhåndssalget av Chromecast med Google TV - den første Chromecast-enheten med fjernkontroll. Foto: HS You / CC BY-ND 2.0
TIL NORGE: Nå har Google startet forhåndssalget av Chromecast med Google TV - den første Chromecast-enheten med fjernkontroll. Foto: HS You / CC BY-ND 2.0 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden Chromecast ble lansert i 2013, har den solgt i bøtter og spann her til lands, og ideen bak produktet var like enkel som den var genial: Plugg den inn i TV-en, så kan du «caste» bilder, video og musikk trådløst fra telefonen, nettbrettet eller PC-en.

Senere kom Chromecast i flere utgaver, inkludert Chromecast Ultra, med støtte for 4K-oppløsning og etter hvert Stadia, Googles spillstrømmetjeneste.

Den smått geniale Chromecast Audio har Google imidlertid stoppet å lage.

I butikk 21. juni

I dag starter endelig forhåndssalget av Chromecast med Google TV, som Googles nyvinning heter. Den ble sluppet i utvalgte land høsten 2020, så det har altså tatt halvannet år før vi nordmenn får være med på moroa.

Dette er den første Chromecasten som kommer med fjernkontroll, og som da i tillegg har Google TV-operativsystemet innabords, med mulighet for å laste ned apper, få anbefalinger til hva man bør se og lignende.

Google TV kan sees på som oppfølgeren til Android TV og får i disse dager en oppdatering som støtter flere brukerprofiler, slik at hvert medlem i husstanden kan få egne anbefalinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.