Remarkable 2

Lanserte nytt, norsk skrivebrett

Med oppdatert skjerm, USB-C og et enda slankere design.

REMARKABLE 2: Det norske skrivebrettet er oppdatert med ny skjerm, USB-C og magnetisk feste for pennen på høyre side. Foto: Remarkable
REMARKABLE 2: Det norske skrivebrettet er oppdatert med ny skjerm, USB-C og magnetisk feste for pennen på høyre side. Foto: Remarkable Vis mer
Publisert

Siden 2016 har norske Remarkable solgt 200.000 produkter. Nå lanserer selskapet versjon to av det populære skrivebrettet Remarkable.

Den største nyheten for Remarkable 2 ligger i skjermteknologien. I en pressemelding sier selskapet at de ønsket en raskere skjerm, men at teknologien de trengte ikke var tilgjengelig på markedet. Derfor utviklet de en egen, skriver de i en pressemelding.

- Vår banebrytende skjermteknologi ligger så nærme papir at det er vanskelig å merke forskjell, sier Magnus Wanberg, administrerende direktør i Remarkable.

Løsningen er en maskinvare- og programvarearkitektur som kan kontrollere hvordan skjermen styres helt ned på pikselnivå.

– Resultatet er en responstid på 21 millisekunder, finere styring av blekkpartiklene og verdens beste digitale skriveopplevelse, hevder han.

Den 10,3 tommer store skjermen er også oppdatert med andregenerasjons Canvas-teknologi, som også benyttes i lesebrett og liknende enheter.

I tillegg er Remarkable betydelig slankere enn forgjengeren og måler nå kun 4,7 mot 6,7 millimeter. Skrivebrettet er også oppgradert med en USB-C-kontakt for lading.

FOLIO: Remarkable 2 kan fås med foliodeksler. Foto: Remarkable
FOLIO: Remarkable 2 kan fås med foliodeksler. Foto: Remarkable Vis mer

Som å skrive på papir

Remarkable-skjermen har et overflatemateriale med høy friksjon som skal gi følelsen av å skrive på papir. Dette i motsetning til nettbrett som iPad Pro og Surface Pro, som gir en mer glatt følelse siden man skriver direkte på en glasskjerm.

Med skriving og notater i fokus, er Remarkable strippet for apper, men du kan synkronisere notatene dine i skyen og få tilgang til dem på PC (både macOS og Windows) og mobilapper. Nytt er også at du kan overføre artikler fra nettleseren direkte til Remarkable 2 med ett klikk.

Remarkable 2
Skjerm10,3"
Oppløsning1872x1404
Lagring8 GB
Minne1 GB
Batteri3000 mAh
BatteritidTo uker brukstid
Prosessor1,2 GHz
OperativsystemCodex
Dokument-støtteImport: PDF og ePub
SpråkEngelsk

Hva med andre synkronisering med tjenester?

Til Dinside forteller Henrik Gustav Faller, kommunikasjonssjef i Remarkable, at det er mye de har lyst til å videreutvikle i månedene og årene fremover, og at de i løpet av de siste to årene har mottatt titusenvis med produktønsker.

– Vi har introdusert ny funksjonalitet som brukere har ønsket seg på løpende bånd gjennom ti større software-oppdateringer i denne perioden. Det er flere som ønsker seg integrasjoner mot ulike tredjepartstjenester og dette er noe vi har vurdert og kommer til å jobbe mer med, forteller han.

Og hvis du lurer på hvorfor det norske produktet ikke har norsk menyspråk:

– Remarkable er et forholdsvis lite selskap som må prioritere tøft for å implementere ny funksjonalitet. Opp mot 70 prosent av salget vårt så langt har vært i markeder med engelsk som førstespråk, så det har vært naturlig å prioritere dette, sier Faller.

Lanseres i dag

Skrivebrettet har også flere kjekke funksjoner. For eksempel at du kan konvertere håndskrevne notater til tekst, og du kan organisere, dele og søke i dokumenter.

Foruten støtte for importering av pdf- og ePub-filer, som betyr at du kan bruke Remarkable 2 som et lesebrett, kan du også eksportere filer i pdt-, png- og svg-format fra enheten.

Remarkable 2 blir tilgjengelig i dag 17. mars og koster 3990 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer