Nye Acer Swift 7 er tynnere enn en centimeter

Lanserte verdens første bærbare PC med buet skjerm

Oppsiktsvekkende nyheter fra Acer på årets IFA-messe.

JO DA, DETTE ER EN BÆRBAR: Acers nye gaminglaptop er ikke som andre gaminglaptoper. Enorm er stikkordet. Ser du også at skjermen er buet? Foto: Acer
JO DA, DETTE ER EN BÆRBAR: Acers nye gaminglaptop er ikke som andre gaminglaptoper. Enorm er stikkordet. Ser du også at skjermen er buet? Foto: Acer Vis mer
Publisert

Nyhetene fra IFA-messa som går av stabelen i Berlin denne uka kommer på løpende bånd.

Intel har allerede lansert 7. generasjon Core-prosessor, som er så liten og kjølig at man kan lage PC-er på under én centimeter.

MacBook-alternativ

Det tok ikke lang tid før Acer fulgte opp med en flunkende ny bærbar PC med denne nye Intel-prosessoren på innsiden.

Tykkelsen på maskinen, kalt Swift 7, er bare 9,98 millimeter. Verdens første bærbar under en centimeter, skryter Acer naturligvis av da.

SLANK: Acers nye Swift 7 er en syltynn bærbar PC på 9,98 millimeter. Vekten er 1,1 kilo. Foto: Acer
SLANK: Acers nye Swift 7 er en syltynn bærbar PC på 9,98 millimeter. Vekten er 1,1 kilo. Foto: Acer Vis mer

Det gjør den tynnere enn både Apples 12-tommer MacBook (13,1 millimeter) og HP Spectre 13 (10,4 millimeter), ifølge The Verge.

FÅ PORTER: Det er kun to USB-C-porter og en hodetelefon-utgang på Swift 7. Foto: Acer
FÅ PORTER: Det er kun to USB-C-porter og en hodetelefon-utgang på Swift 7. Foto: Acer Vis mer

Hva gjelder tilkoblingsmuligheter har Swift 7 både to USB-C-porter og en hodetelefon-utgang. MacBook-en har på sin side bare én USB-C-port, mens HP-maskinen har hele tre USB-C-porter.

Selve laptopen er laget i en aluminium unibody-design (altså er chassiet frest ut av et stykke metall), og den er svart utenpå og gullfarget inni.

Den har en 13,3 tommer Full HD-skjerm med IPS-panel, ny 7. generasjon Intel Core i5-prosessor, 8 GB RAM og 256 GB SSD, ifølge Mashable. Batteritiden skal være ni timer, lover Acer.

Swift 7 skal komme i salg i oktober, og vil koste fra 10.990 kroner.

SPIN 7: Er en ny hybrid fra Acer. Den er litt tykkere enn Swift 7, men litt tyngre. Den har også en større 14-tommer Full HD-skjerm med IPS-panel som kan vendes helt bak som Lenovos Yoga-serie. Den har også en litt kraftigere prosessor enn Swift 7. Prisen blir fra 12.990 kroner. Foto: Acer
SPIN 7: Er en ny hybrid fra Acer. Den er litt tykkere enn Swift 7, men litt tyngre. Den har også en større 14-tommer Full HD-skjerm med IPS-panel som kan vendes helt bak som Lenovos Yoga-serie. Den har også en litt kraftigere prosessor enn Swift 7. Prisen blir fra 12.990 kroner. Foto: Acer Vis mer

Verdens første bærbare med buet skjerm

I andre enden av størrelsesskalaen finner vi Acers nye gamingbærbar, Predator 21X. Oppsiktsvekkende på grunn av sin store størrelse.

Den er litt av et beist, med 21-tommer stor skjerm, cirka ti ganger tykkere enn Swift 7 og med en vekt på hele åtte kilo, ifølge ArsTechnica.

ET MONSTER: Acers nye Predator 21X kan vel knapt kalles bærbar PC, men du kan ta den med på nærmeste kafé for å game litt om du ønsker.
ET MONSTER: Acers nye Predator 21X kan vel knapt kalles bærbar PC, men du kan ta den med på nærmeste kafé for å game litt om du ønsker. Vis mer

Det gjør at det er plass til to GeForce GTX 1080-grafikkort. I tillegg finner vi fem kjølevifter, en ny 7. generasjon Intel Core-prosessor, fire minnekortplasser (DD4) og hele 4 TB SSD-lagring.

Den har også en Tobii-øye-tracking-sensor, et 4.2-lydanlegg et mekanisk tastatur og et numerisk tastatur som kan vendes over slikt at det blir en styreflate. Hvor stor er egentlig strømforsyningen?

NOK KJØLING: Predator 21X har fem kjølevifter. Er det nok, mon tro? Foto: Acer
NOK KJØLING: Predator 21X har fem kjølevifter. Er det nok, mon tro? Foto: Acer Vis mer

Som om ikke det var nok er Predator 21X også verdens første bærbar med buet skjerm, ifølge Acer. Om den tåler trykk utenfra når lokket er igjen, gjenstår å se ....

2560 x 1080: Er oppløsningen på den 21-tommer store skjermen. Foto: Acer
2560 x 1080: Er oppløsningen på den 21-tommer store skjermen. Foto: Acer Vis mer

Ikke billig

Acer har foreløpig ikke sagt noe hvor mye Predator 21X vil koste, men ArsTechnica tipper det dreier seg om en pris på i overkant av 3.000 dollar, kanskje så mye som 4.000 dollar, altså over over 25.000 kroner og antagelig vel så det.

Om den blir tilgjengelig i Norge, gjenstår også å se.

I pressemeldingen vi har mottatt står det kun at den kommer i løpet av første kvartal 2017, men ingenting spesifikt om lansering i nordiske land, slik det gjør med overnevnte Swift 7.

Gaming-PC-er synes for øvrig å være i vinden. HP lanserte nylig Omen X Desktop - et stasjonært monster av en maskin.

LES OGSÅ:
GUIDE: Slik velger du riktig PC
Kommentar: - Vi trenger en ny generasjon PC-er
Asus lanserer Pure: PC-er uten «crapware»

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer