Samsung på CES 2018

Lanserte verdens første modulære TV og microLED

Noe av det mest innovative og spennende vi får se på TV-fronten dette året, tror vi.

EKSPLOSJON AV FARGER: Samsungs nye TV-er tar for alvor opp kampen mot OLED, skal vi tro selskapet selv. Vi gleder oss til å ta nyhetene i nærmere øyesyn når messa åpner tirsdag. Foto: Bjørn Eirik Loftås
EKSPLOSJON AV FARGER: Samsungs nye TV-er tar for alvor opp kampen mot OLED, skal vi tro selskapet selv. Vi gleder oss til å ta nyhetene i nærmere øyesyn når messa åpner tirsdag. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LAS VEGAS: Under parolen «Intelligence of Things» presenterte Samsung mandag sine visjoner og produkter for 2018 for pressen, i forkant av årets CES-messe i Las Vegas. Og som navnet antyder, dreide mye seg om det samme som hos LG: Produktene vi omgir oss med og bruker om dagen, blir smartere, mer lærenemme og enklere å bruke.

Men mens LG setter sin lit til at Google Assistant er den beste løsningen til stemmestyring, sverger Samsung til sin egen Bixby - som blir å finne på alt fra kjøleskap til TV-er i det nye året. Dessverre kan heller ikke Bixby norsk ennå, noe som kommer til å være en ulempe her til lands - enn så lenge.

Svært spennende TV-nyhet

Og apropos TV; her hadde Samsung en svært spennende nyhet å komme med, og den har fått navnet «The Wall». Dette er verdens første modulære TV.

Det betyr at du kan kjøpe den i én størrelse, og bygge den ut senere når du får lyst og behov for et større bilde. Pikslene vil sitte helt ut i kanten på hver modul, slik at overgangene ikke blir synlig så lenge TV-en står på, lover Samsung.

TV-en er også verdens første som er bygget opp av piksler av typen microLED. I likhet med OLED genererer hver microLED-piksel sitt eget lys, og piksler i områder som skal være sorte, skrus ganske enkelt helt av. Det sørger for at sort blir helt sort, og siden det ikke er noe panel som må gjennomlyses, forsvinner problemer med avtakende lysstyrke og fargeforvrengninger når bildet betraktes fra sidene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer