Laptop HDMI til TV med DVI

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Jeg har et problem jeg føler ingen kan hjelpe meg med, så mitt siste alternativ er hos dere.

Jeg prøver å koble pcn min (som er helt ny, Dell Inspiron 1525) til en tvn min (som er litt gammel, Videoseven men en flatskjerm).

På PC-en min har jeg HDMI-utgang og på TV-en har jeg uttak som heter DVI-D IN og VGA IN. Hva slags kabel er det jeg skal ha? Prøvde hos Clas Ohlson, men der var det bare råtten kundeservice å få.. De fikk meg til å kjøpe en ledning som absolutt ikke passer, får bare lyden, og den skal puttes inn i SCART-inngangen. Denne ledningen er gul og den andre er svart, regner med at det er en S-video eller noe?

På forhånd sier jeg masse tusen takk!

Med vennlig hilsen

Kenneth

Datadoktoren svarer

Hei

Siden du har HDMI på PC-en og DVI på TV-en trenger du en overgang fra HDMI til DVI. Det har de på Clas Ohlson og alle andre butikker som selger denne type utstyr.

I HDMI-kabelen er det også digital lyd, men på DVI er det bare video, derfor må du koble lyden separat. I følge spesifikasjonene på Dells nettsider er det ingen separat digital lydutgang fra maskinen, men den har to hodetelefonuttak. Da trenger du en kabel med stereo minijack i den ene enden og to phonoplugger i den andre enden, som du plugger inn i TV-en. Denne kabelen får du samme sted du handler HDMI->DVI overgangen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer