Totrinnsbekreftelse

Lar deg fjerne passordet

Nå er Microsofts passorddrøm blitt virkelighet.

TOFAKTOR: Når du logger på en tjeneste må du godkjenne påloggingen i en app. Det øker sikkerheten betraktelig. Foto: Pål Joakim Pollen. Video/Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert

I flere år har Microsoft jobbet med å fjerne bruk av passord på sine tjenester. Selskapet mener at tofaktor og biometriske påloggingsmetoder er sikrere enn et «sikkert passord man ofte glemmer».

Nå er endelig drømmen blitt til virkelighet, og personer med en Microsoft-konto kan nå velge å fjerne passordet som et påloggingsalternativ til e-posten sin og andre Microsoft 365-tjenester.

– Nå kan du fjerne passordet fra din Microsoft-konto og logge på ved hjelp av passordløse metoder som Windows Hello, appen Microsoft Authenticator eller en bekreftelseskode sendt til mobilen eller e-posten din, skriver Microsofts Liat Ben-Zur i et innlegg på Windows Experience Blog.

Microsoft-tjenester som støtter dette, er blant annet Microsoft Teams, Outlook, OneDrive, Family Safety og Microsoft Edge.

Nederst i saken kan du lese hvordan du fjerner passordet fra Microsoft-kontoen din.

Ser både fordeler og ulemper

Overfor Dinside forklarer Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) at de både ser positive og negative sider med Microsofts nyhet.

– I utgangspunktet er vi positive til å bli kvitt passord. Uten passord er det ingen som kan bli fralurt det, i forbindelse med for eksempel nettfisking, forteller Vidar Sandland, seniorrådgiver i NorSIS, til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer