Amazon Build it

Lar folk bestemme hva som blir laget

Hvis Amazon får mange nok forhåndsbestillinger, blir produktet laget.

LIGGER GODT AN: Dersom nok folk forhåndsbestiller denne skriveren, lager Amazon den. Foreløpig har de nådd over halve målsetningen i løpet av én dag. Foto: Amazon
LIGGER GODT AN: Dersom nok folk forhåndsbestiller denne skriveren, lager Amazon den. Foreløpig har de nådd over halve målsetningen i løpet av én dag. Foto: Amazon Vis mer
Publisert

Amazon er en svært viktig aktør spesielt i det amerikanske forbrukermarkedet.

Nettbutikken, som opprinnelig startet med salg av bøker over internett, tilbyr nå praktisk talt alt mellom himmel og jord – enten som de selger selv, eller som selges via inkluderte markedsplassen.

Selskapet lager også egne produkter. Lesebrettet Kindle er nok det mest suksessfulle Amazon-produktet, men giganten står også bak stemmeassistenten Alexa og tilhørende Echo-produkter og Fire TV-produktene (konkurrenter til Apple TV og Chromecast) for å nevne noe.

Ny satsning: Build it

Ikke alt Amazon har lansert har blitt en suksess (vi ser på deg, Fire Phone). Nå har selskapet startet en ny satsning de har kalt Build It.

Her viser selskapet frem produkter de har lyst til å lage, og dersom forhåndssalget overgår selskapets interne mål, blir produktene laget – de som forhåndsbestiller får da produktet til prisen de forhåndsbestilte for, som da vil være noe under det Amazon vil fakturere når produktet er lansert.

Og dersom Amazon i løpet av 30 dager ikke har nådd målet for forhåndssalget, er det heller ingen som trenger å betale.

Med andre ord – en slags folkefinansieringstjeneste.

Tre produkter

På lanseringsdagen avslørte Amazon tre produkter de kunne tenke seg å lage om interessen er god nok:

Smart Sticky Note Printer er en liten kloss av en skriver som du styrer via en Echo-høyttaler. Du kan for eksempel be den om en sudoku-oppgave, handlelista di, et gjøremål du ikke må glemme eller lignende, og så kommer det rett ut av skriveren som en post-it-lapp.

Smart sticky note printer. Foto: Amazon
Smart sticky note printer. Foto: Amazon Vis mer

Skriveren er termisk, som betyr at den ikke bruker blekk, men der blekket er integrert i papiret som brukes, på samme måte som de moderne Polaroid-kameraene. Dermed holder det å kjøpe nye papirruller (fra Amazon) når du går tom, og de blir tilgjengelige i fire ulike farger.

Hvis produktet realiseres, vel å merke. Foreløpig ligger det best an av de tre, der 53 prosent av målet er nådd etter bare én dag (av 30). Prisen er for øvrig 90 dollar på forhåndssalget, eller da drøye 750 kroner.

Smart nutrition scale er en smart kjøkkenvekt. Den har tilgang på næringsinnholdet til tusenvis av produkter, slik at du for eksempel kan veie opp litt blåbær og spørre vekta om hvor mye sukker det er i dem eller hvor mange kalorier det er i hvetemelet som veies.

Har du en Echo Show-enhet (Amazons smarthøyttaler med skjerm a la Google Nest Hub), vil du også få se denne informasjonen på skjermen. Prisen på forhåndssalget er 35 dollar, eller da 300 kroner.

Det siste produktet er Smart Cuckoo Clock, altså et veggur (med mekanisk gjøk) som du også kan snakke til. Parer du den med en Echo-høyttaler, vil tiden være riktig, og den vil også stille seg til sommer- og vintertid. Prisen på den er 80 dollar, eller da oppunder 700 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer