Lås maskinen automatisk når du går bort

Perfekt når du ikke vil dele det du skriver med andre.

Lås maskinen automatisk når du går bort
Publisert
Sist oppdatert

av Fredrik Bølstad: Det er muligens et kjent problem at kolleger eller venner gjør ting de ikke skal med datamaskinen din når du er borte. Eller kanskje du driver med noe du ikke vil at andre skal se - enten av sikkerhetsgrunner eller av andre bekymringer. Ikke vet vi, men vi har smertelig erfart at selv om man bare er borte fra maskinen i noen få sekunder, er behovet for å låse maskinen i høyeste grad til stede.

Denne løsningen er nemlig så kul at vi ville brukt den uansett. Det er selvfølgelig mulig å bare låse maskinen når man går via menyen eller en tastatursnarvei, men det er ikke halvparten så kult, og det er dessuten fort gjort å glemme.

Blåtann er nøkkelen

Vi har funnet en løsning både til Windows- og Linux-brukere, som automatisk låser datamaskinen når du beveger deg bort fra fra den.

Poenget er altså at maskinen registrerer når en blåtann-enhet forsvinner, går så i lås, for så å låse seg opp igjen når blåntann-enheten blir oppdaget igjen. I praksis varierer de ulike løsningene riktignok litt, men dette er altså grunnprinsippet.

Det mest praktiske er å bruke mobiltelefonen. Ulempen er selvfølgelig at det trekker en del strøm å ha blåtann konstant. Har du et noe labert batteri er dette kanskje ikke løsningen for deg. Heldigvis er det ikke noe krav at blåtann-enheten er en mobiltelefon. Har du trådløse hodetelefoner, en blåtannklokke eller andre blåtann-enheter er det ingenting i veien for å bruke de i stedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer