Lås PC-en med en minneplugg

Nå trenger du ikke en gang et passord.

Lås PC-en med en minneplugg
Publisert
Sist oppdatert

For deg som sitter i et kontorlandskap eller andre steder der andre har mulighet til å bruke PC-en din, er det kjekt å kunne låse maskinen.

Dette gjør du enkelt ved å trykke på windowstast-l (eller via ctrl+alt+del og deretter velge å låse maskinen). Da trenger du passordet for å logge på igjen.

En annen mulighet er å bruke en minneplugg som nøkkel. Ved hjelp av dagens gratisprogram, Predator, kan du nemlig gjøre en hvilken som helst minneplugg til en "nøkkel" for å låse og låse opp maskinen.

Lastpass - det eneste passordet du må huske

Slik virker det

Første gang du kjører Predator, oppretter du en spesiell fil på minnepluggen (du har koblet til) som fungerer som nøkkel så lenge programmet kjører. Du kan også fikle med innstillingene - Predator kan for eksempel gjøre skjermen helt sort, eller minimere alle programmer og fryse tastaturet og musa.

Du kan også angi en lydfil som fungerer som alarm dersom noen prøver å logge seg på mens du er borte, og du kan også sette et passord i tilfelle du skulle være så uheldig å rote bort minnepluggen.

Når du så må forlate maskinen, trekker du ganske enkelt ut minnepluggen, og så fremt du har huket av for fast detection, vil maskinen umiddelbart bli fryst. Nå vil den ikke låse seg opp igjen før minnepluggen er på plass igjen. Når PC-en låses, fryses også oppgavebehandlingen (task manager på engelsk Windows), så det er ikke mulig å trykke ctrl+alt+del og gå til oppgavebehandling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer